Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 14.3.2017 - 13.4.2017

Näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen osallistumistodistus

​Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on luopunut näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen osallistumistodistuksen liitteenä annettavasta opintorekisteriotteesta.

 

Opetushallituksen todistusmääräyksen 20/011/2015 mukaisesti valmistavan koulutuksen osallistumistodistuksen lisäksi valmistavasta koulutuksesta voidaan antaa tarkempia tietoja esimerkiksi opintorekisteriotteella. Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä on ollut käytäntönä, että tarkempia tietoja valmistavan koulutuksen sisällöstä on annettu opintorekisteriotteella.

Osaamisperusteisuuden myötä Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä järjestettävien näyttötutkintoon valmistavien koulutuksien opetussuunnitelmat on laadittu tutkinnonosa-tasolla, jolloin opintorekisteriote ei tuota mitään lisäarvoa tutkinnon suorittajalle tai sidosryhmille. Opintorekisteriote korostaa suoriteperusteisuutta ja valmistavaa koulutusta, kun pääpaino on tutkinnon suorittamisessa (tutkintotodistus tai osatutkintotodistus). Jatko-opintoihin hakeutuessa tutkinnon suorittaja osoittaa osaamisensa tutkintotodistuksella, ei opintorekisteriotteella.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä on 22.2.2017 päätetty, että opintorekisteriotetta ei anneta näyttötutkintoon valmistavan koulutuksen osallistumistodistuksen liitteenä 1.3.2017 alkaen.

Valmistavan koulutuksen osallistumistodistukseen kirjataan tutkinnon osan nimi, jos opiskelija on osallistunut merkittävästi (yli 60 %:iin opetuksesta) kyseisen tutkinnon osan valmistavaan koulutukseen. Osallistumistodistus todentaa sen osan koulutuksesta, johon opiskelija on aidosti osallistunut.

Opintorekisteriotteen sijaan voidaan pyydettäessä antaa muita opintojen etenemistä todentavia todistuksia kuten Opiskelutodistus tai Todistus opintojen etenemisestä.

Lisätietoja antaa toimialan aikuiskoulutuksesta vastaava yhteyshenkilö.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    14.3.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>