Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.2.2020 - 2.8.2020

Nuorille tarjolla OPI-kuntoutusta

Uudenlaista tukea opintoihin, masennusoireisiin ja elämänhallintaan ammatillista perustutkintoa opiskeleville 16–29-vuotiaille!

OPI kuntoutus.jpg

Haluatko, että jännityksesi ja ahdistuneisuutesi vähenee ja mielialasi kohoaa? Toivotko, että voisit olla sosiaalisempi ja saisit uusia kavereita?

Coronaria Kuntoutuspalveluiden toteuttama OPI-kuntoutus tarjoaa uudenlaista tukea opintoihin, masennusoireisiin ja elämänhallintaan ammatillista perustutkintoa opiskeleville 16–29-vuotiaille.

TAVOITE 
- rohkaista huolehtimaan omasta arjesta 
- tukea opiskeluissa selviytymistä 
- rohkaista hoito- ja tukipalveluiden käyttöön 
- vahvistaa toimintakykyä ja elämänhallintaa.

Lisätietoa saat ottamalla yhteyttä opiskelijaterveydenhoitajaan, kuraattoriin tai erityisopettajaan sekä kouluilla järjestettävissä infotilaisuuksissa!


KENELLE 
Ammatillista perustutkintoa opiskeleville 16–29-vuotiaille, jotka tarvitsevat apua opintoihin, masennusoireisiin ja elämänhallintaan. Hakeutuaksesi kurssille tarvitset alle vuoden vanhan lääkärin B-lausunnon. Lausuntoa voit kysyä terveyden- tai oppilashuollosta.


TALOUDELLINEN TUKI 
Kuntoutus on sinulle maksutonta. Sinulla saattaa olla oikeus kuntoutusrahaan kuntoutuksen ajalta.

HAKEMINEN 
Haku Rovaniemellä elokuussa käynnistyvään ryhmään on alkanut. Hae ajoissa, jotta hakemuksesi ehditään käsitellä ennen kurssien alkamista. Kurssit ovat ryhmämuotoisia ja sisältävät yksilökäyntejä. Ne alkavat lukukauden alussa kaksi kertaa vuodessa ja toteutetaan Coronaria Kuntoutuspalveluiden yksikössä. Kuntoutuskurssille haetaan Kelan sivuilla lomakkeella KU 132. Kela vastaanottaa hakemukset ja tekee valinnat. Kurssien ajankohdat ja vapaiden kurssipaikkojen reaaliaikaisen tilanteen löydät Kelan sivulla kela.fi/ kuntoutuskurssihaku hakusanalla OPI-kurssi.

Rovaniemen kurssi 24.8.2020 alkaen

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.2.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>