Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 11.10.2016 - 10.11.2016

Ohjaamotoiminnalle myönnetty Rovaseudun Mielenterveystekopalkinto!

Rovaniemen Nuorten Ohjaamo on saanut vuoden 2016 Rovaseudun Mielenterveystekopalkinnon Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry:ltä. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on osatoteuttajana Ohjaamotyössä.

ohjaamokunniakirja.jpg

Ohjaamo on alle 30-vuotiaan ensimmäinen ovi matkalla kohti omia tavoitteita: työhön, koulutukseen, arkeen ja elämään. Tavoitteena on, että alle 30-vuotiaat rovaniemeläiset saavat tarvitsemansa palvelut yhdestä paikasta ilman ajanvarausta. Kaikki asiat eivät toki järjesty heti, mutta Ohjaamosta saa työntekijän kaveriksi asioiden selvittämiseen.  Pääpaino Ohjaamossa on tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluissa, mutta tarjolla on myös yksilöllistä ohjausta.

Asiakastyössä voidaan ottaa myös nuoren vanhemmat, kaverit ja huoltajat tiiviisti yhteistyöhön mukaan. Ohjaamossa tehdään yhteistyötä laajassa verkostossa muun muassa TE-palvelujen, sosiaali- ja terveyspalvelujen, etsivän nuorisotyön ja oppilaitosten kanssa.

Rovaniemen Seudun Mielenterveysseura ry perustelee valintaansa seuraavasti:

- Nuorten Ohjaamon toiminnassa on esimerkillisesti koottu erilaisia verkostoja toimimaan yhdessä nuorten hyväksi.
Ohjaamosta nuorella on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta, tukea oman elämän hallintaan, omien sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämiseen. Nuoria tuetaan löytämään omia polkuja työhön ja koulutukseen selvittämällä hänen yksilölliset palvelutarpeensa.

- Toiminnassa on tärkeää aito kohtaaminen ja nuoren elämäntilanteen kokonaisvaltainen tarkastelu sekä nuorelle sopivien palvelujen löytäminen ja niihin ohjaaminen. Toiminnassa nuorelle räätälöidään juuri hänen tarpeitaan vastaava yksilöllinen palvelupaketti.

- Ohjaamotoiminnassa on yhdistetty onnistuneesti eri toimijatahojen tarjoamia palveluja ja toimintoja tukemaan nuoria oman näköisen hyvän elämän rakentamiseksi

Rovaniemen Nuorten Ohjaamon työ alkoi huhtikuussa 2015. Valmistelu- ja rakentamistyötä toteutetaan Ely - keskuksen myöntämällä ESR - rahoituksella ja Rovaniemen kaupungin lisäksi hankkeen osatoteuttajina ovat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä ja Nuorten Ystävät ry.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    11.10.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>