Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.5.2017 - 2.6.2017

Opinnälkä vie putkiasentajan Taitaja-finaaliin

Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä, LVI-hallin nurkassa, ahertaa Taitaja-finalistimme Jaakko Vähäsarja. Jaakko harjoittelee omassa harjoitustilassaan kilpailutehtäviä parin viikon päästä olevaa finaalia varten.

putkiasentaja_web.jpg

Sekä Jaakko että hänen valmentajanaan toimiva Markus Kaihua ovat ensikertalaisia kilpailutoiminnassa.

- Jo ensimmäisenä opiskeluvuonna Jaakosta näki, että hänessä voisi olla ainesta kilpailutoimintaan. Ammattitaidon lisäksi hänellä on muitakin kilpailijalta vaadittavia ominaisuuksia, kuten rauhallisuus, tarkkuus ja tunnollisuus. Jaakko suorittaa kaikki tehtävät huolellisesti ja hänellä on "opinnälkää" eli jatkuvaa halua oppia uutta, Markus kehuu.

Myös Jaakko löytää itsestään ominaisuuksia, joiden ansiosta hän on nyt mittelemässä Suomen parhaimmiston joukossa.

- Vahvuuksiani kilpailijana ovat huolellisuus ja eräänlainen "pakkomielle" tehdä siistiä jälkeä, nopeuden kuitenkaan kärsimättä.

 

putkitaitaja_ja_valmentaja_web.jpg

Valmentaja Markus Kaihua seuraa taustalla kun kilpailija Jaakko Vähäsarja harjoittelee kilpailutehtäviä varten.

 

Jaakko opiskelee talotekniikan perustutkintoa kolmatta vuotta.

- Tämä kyllä tuntuu oikealta ammatinvalinnalta ja aion jäädä alalle töihin, Jaakko miettii.

Myös työssäoppimispaikoilla Jaakon motivaatio työn tekemiseen on tullut esille. Hän on työllistynyt kesätöihin työssäoppimispaikoilleen.

- Jo työssäoppimispaikkojen valintaa suunniteltiin siten, että ne antaisivat Jaakolle hyvää harjoitusta kilpailutoimintaa varten, Markus kertoo

Jaakko treenaa kisatehtäviä omassa harjoitusympäristössään, joka on rakennettu Lapin ammattiopiston LVI-hallin nurkkaan. Hän on tehnyt harjoitustilaansa itse kaukolämmönvaihdinta kuvastavan rakennelman, jolla voi harjoitella liitäntöjen tekemistä. Harjoitustila jää tämän jälkeen muidenkin opiskelijoiden käyttöön.

Viimeisillä treeniviikoilla on tarkoitus keskittyä ajankäytön harjoitteluun. Jaakko harjoittelee tehtäviä itsenäisesti, jonka jälkeen suoritus käydään valmentajan kanssa läpi. Sekä valmentaja että valmennettava käyttävät vapaa-aikaansa harjoitteluun ja suunnitteluun.

- Tämä tuo omaankin työhön vaihtelua ja lisämotivaatiota, Markus iloitsee.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.5.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>