Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.12.2015 - 29.1.2016

Opiskelijan Kauppapaikka avaa ovensa

Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteeseen avataan pian opiskelijatöiden myymälä. Myymälä avautuu 9.12. juuri joulusesongin kynnyksellä ja silloin hyllyt täyttyvät mukavista joululahjaideoista.

kauppapaikka.jpg

Liiketalouden opettaja Anne Liedes esittelee vaateompelijoiden töitä. Tämän tyyppisiä opiskelijatöitä on tulossa myyntiin Kauppapaikkaan.

Myymälän valikoimiin kuuluvat muun muassa tekstiili-, puu- ja metallityöt. Myymälän tuotteet valmistuvat opiskelijoiden harjoitustöinä, mutta opiskelija voi myös vapaa-ajallaan valmistaa tuotteita myyntiin, jolloin tuotto ohjautuu hänelle opiskelijoiden osuuskunnan kautta. Myymälästä voi hankkia myös tarvikkeita opiskeluun ja aika-ajoin myymälän valikoimiin kuuluvat lisäksi Jänkätieltä toimitettavat elintarvikkeet ja leipomotuotteet.

Myymälän kalusteet suunnitellaan ja valmistetaan oppilaitoksen omana työnä. Tuleva myymälä toimii yrittäjämäisenä oppimisympäristönä, jossa opiskelijat voivat harjoitella muun muassa asiakaspalvelua, myyntityötä, kassan käyttöä, hinnoittelua, kustannuslaskentaa ja somistusta. Lisäksi myymälä tarjoaa mahdollisuuden toteuttaa erilaisia ammattiosaamisen näyttöjä.

Myymälä saa myös verkkokaupan, jonka ylläpito tulee osaksi sähköisen kaupan opintoja. Myymälän ja verkkokaupan lisäksi toimintaa tukevat pop up kaupat, joita putkahtaa esille erilaisten tapahtumien, messujen ja myyjäisten yhteydessä eri puolilla kaupunkia.

Myymälän toiminnan kehittäminen on osa ESR Yrittäjämäiset oppimisympäristöt -hanketta.


Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    3.12.2015

 

Takaisin tiedotearkistoon>