Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 22.6.2017 - 22.8.2017

Opiskelua kesäauringon alla

Voisiko mukavammin kesäpäivää viettää kuin ulkona kauniissa jokirantamaisemmassa mukavassa porukassa. Ja mikä parasta, samalla opinnot etenevät ja työkokemus karttuu kuin itsestään!

maalarit2_web.jpg

Pöykkölän kotiseutumuseon ulkokuori saa maalia pintaan riuskaa vauhtia, kun Lapin ammattiopiston pintakäsittelyalan opiskelijat Maria Tirroniemi, Anne Magga, Santra Saarijärvi ja Taija Kylmäluoma ovat työn touhussa kesähelteistä huolimatta.

Naiset suorittavat pintakäsittelyalan perustutkintoa näyttötutkintoperusteisena, jolloin heidän opintojensa kesto on noin 1,5 vuotta. Kotiseutumuseon maalausurakka liittyy ulkomaalaustöiden tutkinnon osaan. Seuraavaksi opiskelijat siirtyvät omiin kohteisiinsa tekemään näyttöä samasta tutkinnon osasta.

- Minä teen näytön oman asuinalueeni rivitaloissa. Maalaan talojen puuosat sekä varastot, Maria Tirroniemi kertoo.

Maria on aiemmalta ammatiltaan hotellivirkailija.  

- Halusin työn, jossa tehdään enemmän käsillä. Hotellivirkailijana tein pelkkää yövuoroa, joten päivätyö pintakäsittelyalalla olisi lasten kannalta helpompi.

maalari1_web.jpg

Maria Tirroniemi vaihtoi hotellivirkailijan työn maalarin ammattiin.

 

Myös kaupan alalla töissä ollut Anne Magga halusi opiskella alaa, jotta saisi päivätyön.

- Halusin pois vuorotyöstä, joten tulin opiskelemaan pintakäsittelyalaa. Samalla saan ammatin, jossa näkee oman käden jäljen nopeasti.

maalari2_web.jpg

Anne Magga tykkää työstä, jossa saa tehdä käsillä ja työn jälki näkyy nopeasti.

 

Kotiseutumuseoon on kevään ja alkukesän aikana laitettu pohjuste ja pohjamaali. Tällä hetkellä työn alla on välimaalaus. Syksyllä maalausurakka valmistuu kun viimeinen pintamaalaus tehdään kohteeseen.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    22.6.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>