Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 31.7.2020 - 30.8.2020

Opiskelujen aloitus ja lähiopetukseen liittyvät toimintaohjeet

REDUssa on tehty muutoksia ja järjestelyitä turvallisen oppimisympäristön varmistamiseksi.

REDUssa syksyn opiskelut aloitetaan porrastetusti. Olemme tehneet muutoksia ja järjestelyitä, joilla haluamme varmistaa turvallisen oppimisympäristön. Uudet perustutkinto-opiskelijat aloittavat opintonsa 5.8. Jatkavat opiskelijat aloittavat pääsääntöisesti 10.8. Osa opiskelijoista on työpaikoilla oppimassa. 

REDUn henkilöstö palaa pääsääntöisesti lähityöskentelyyn 3.8.2020 alkaen. Etätyön tekeminen on mahdollista työtehtävien luonteen mahdollistamissa rajoissa, kuitenkin aina henkilökohtaisesti esimiehen kanssa sopien. Etätyöohjetta tarkennetaan syksyn edetessä.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on syksyllä mahdollista turvallisuusohjeet huomioiden.

Toimialat käyvät läpi osaltaan opetuksen ja ohjauksen käytännön järjestelyitä. Omaohjaajat ja opettajat tiedottavat näistä opiskelijoille tarkemmin. Heidän kanssaan voi keskustella myös tarkemmin esille nousevista kysymyksistä.

Pyrimme minimoimaan liikkumista eri opiskelijaryhmien ja toimintayksiköiden välillä. Hyödynnämme etäyhteyksiä ensisijaisesti mahdollisuuksien mukaan. Matkustamista pyrimme edelleen välttämään.

 

Lähiopetuksessa tulee huomioida turvallisuus- ja hygieniaohjeet:

- Oppilaitokseen tai työpaikalle ei saa tulla, jos on sairas tai mikäli on lieviäkään oireita. Jos sairastut päivän aikana, niin kotiin on lähdettävä välittömästi.
- Jos sinulla on oireita, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita terveydenhuoltoon. Jos sairastut, noudata lääkärin ohjeita.
- Pese kätesi usein ja huolellisesti.
- Pidä vähintään metrin etäisyys muihin ihmisiin. Vältä kättelyä ja halaamista.
- Käytä kertakäyttönenäliinaa, jos yskit tai aivastat. Suojaa suusi ja nenäsi hihalla, jos sinulla ei ole nenäliinaa. Voit halutessasi käyttää suu-nenäsuojusta.
- Muista hygienia käyttäessäsi yhteisiä laitteita tai työkaluja.
- Suosi tapaamisten järjestämistä etänä aina, kun se on mahdollista.
- Huomioi toimintayksikön ja alasi tarkemmat ohjeet, joista saat tietoa omalta opettajaltasi.

Opetukseen liittyviä leirejä ja retkiä voidaan järjestää hygienia-asiat huomioiden.   

Opintotoimiston fyysiset asiakaspalvelupisteet ovat avoinna 3.8. alkaen. Suosittelemme käyttämään puhelinta tai sähköpostia yhteydenpitovälineenä, jos mahdollista. Käytämme sisäistä postia omassa asioinnissa myös oman talon sisällä mahdollisuuksien mukaan.

Mikäli olet saapunut koronariskialueelta ulkomailta (tällä hetkellä esim. Ruotsi ja Venäjä; UM:n sivuilta lisätietoa), jää omaehtoiseen karanteenin omaiseen olosuhteisiin 14 vrk:ksi.  Näihin liittyvistä toimista on sovittava aina erikseen opettajan /esimiehen kanssa. 

Santasportin kuntosalit ovat avoinna. Muut kuntosalit, liikuntatilat ja saunat pidetään suljettuina ainakin elokuun. 

Monella opiskelijalla ja henkilökunnan jäsenellä on halukkuutta lähteä liikkuvuusjaksolle ulkomaille sitten, kun se taas on mahdollista. Jaksoja voi alustavasti suunnitella, mutta tilannetta seurataan ja toimimme määräysten mukaisesti sekä noudatamme suosituksia.

 

Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta

Käsien pesu vedellä ja saippualla on paras tapa suojautua koronavirukselta. Pesethän kätesi huolellisesti ja usein esimerkiksi ennen ruokailua, saapuessasi koululle, WC-käynnin jälkeen tai kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut.

Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä. Kun otat käsidesiä, maltathan pysyä paikoillasi ja hieroa käsidesiä kaikkialle käsiisi, kunnes aine on haihtunut ja kädet ovat täysin kuivat (20-30 sekuntia). Näin käsidesi tehoaa ja myös pidämme paikat siistinä, kun ainetta ei mene lattialle tai kalusteille.

 

Ravintolapalveluiden ohjeistus syksyn ruokailuihin

Opiskelijaravintolat palvelevat jälleen 5.8. alusta alkaen. Varaudumme syksyn aloitukseen tehostetuilla hygienia- ja toimintaohjeilla. Lounaan ruuat tarjoillaan itsepalvelubuffetista, mutta tilojen siivousta tehostetaan.

Ruokailut järjestetään edelleen ravintolatiloissa pl. työmaille toimitettavat ateriat. Ravintolatiloissa pystymme turvaamaan paremmin hygienian toteutumisen. Toivomme asiakkailta kärsivällisyyttä ja huolellisuutta hygienia-asioissa. Ohjeistuksia päivitetään tarvittaessa.

REDUn opiskelijat voivat käydä lounaalla opiskelijaravintolassa myös mahdollisina etäopiskelupäivinä. Tällöin lounas on maksuton, kun opiskeluoikeus on voimassa. Etäopiskelupäiviltä ei makseta erillistä ateriakorvausta.

Opiskelijaravintolat ovat käytössä ainoastaan opiskelijoille ja omalle henkilökunnalle toistaiseksi. Santasportin ravintola palvelee myös ulkoisia asiakkaita.

Aukioloajat

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajat ovat normaalit. Lounasaikaa pidennetään ja porrastetaan. Ruokailuajat määritellään opiskelijaryhmille yksiköittäin. Ruokailuaika on syytä pitää mahdollisimman lyhyenä.

Jänkätien ja Jokiväylän kaupat pidetään suljettuna ainakin elokuun.

Ulkopuolisia asiakkaita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköisiä välineitä käyttäen Santasport:ia lukuunottamatta.

Aamupuuro

Aamupuuroa ei ole tarjoilla ainakaan elokuussa. Tiedotamme heti, kun taas voimme palata aamupuurokäytäntöön. Mikäli opiskelijalle (metsä, luonto- ja ympäristöala sekä liikunta-ala) kuuluu aamupala, se tarjotaan normaalisti.

Kahvila

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden kahvilat palvelevat normaalisti. Suosittelemme take away -tuotteita ja -kahvia sekä lähimaksua.

Hygienia ruokailuissa

Ravintoloihin tulee elokuun alussa ohjeita ja opasteita, joilla pyritään pienentämään koronaviruksen leviämisriskiä. Noudatathan ohjeistuksia ja seuraa päivityksiä.

Ravintoloiden sisäänkäyntien viereen sijoitetaan käsidesiä. Kaikkien asiakkaiden tulee pestä kädet ennen ravintolaan tullessa tai käyttää tullessaan käsidesiä.

Jonottaessa tulee noudattaa turvaväliä.

Istumapaikkojen määrää vähennetään väliaikaisesti nykyisestä mahdollisuuksien mukaan ja istumapaikkojen ollessa täynnä, pyydetään asiakkaita odottamaan paikkojen vapautumista. Tällä pyritään vähentämään ruuhkaa ravintolatiloissa. Ravintolan henkilökunta voi sulkea tarvittaessa ravintolatilan, jos asiakasmäärä ylittää istumapaikkojen määrän.

Ethän tule sairaana tai yskivänä kouluun tai ravintolatiloihin!

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat kertoa ongelmatilanteista:

Mikäli sinulla on jotain koronaan liittyvää huolta tai kysymystä ole yhteydessä opettajaasi/esimieheesi tai laita viestiä p: 040 778 3419/Tiina Karisaari, turvallisuuspäällikkö. Halutessasi voit tehdä myös turvallisuusilmoituksen redu.fi/turvallisuus- sivulta.

Seuraamme koronavirustilannetta päivittäin ja toimimme maan hallituksen, kuntien ja terveysviranomaisten antamien ohjeistuksen mukaisesti. REDUssa päätöksiä tehtäessä etusijalla ovat sekä opiskelijoiden että henkilökunnan terveys. Olemme valmiita tekemään tarvittaessa nopeita toimenpiteitä tilanteen muuttuessa.

Opiskelijoiden ja henkilökunnan on syytä seurata tiedotusta mahdollisten muutosten osalta.

REDU

 

 

 

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    31.7.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>