Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 10.10.2016 - 9.11.2016

Oppimisympäristö opiskelijavoimin

Lapin ammattiopiston Jokiväylän toimipisteessä on uusi komea halli, joka palvelee etupäässä rakennusalan perustutkinnon opetusympäristönä. Tila on valmis, mutta hallin päässä rakennetaan kuitenkin vielä tarmokkaasti.

rakentavatwww.jpg

Bitumikaistaa asennetaan tulevan tiiliverhouksen kapillaarikatkoksi. Näin perustuksen valusta nouseva kosteus ei pääse tekemään tuhojaan runkoon.

Hallin jatkeeksi nousee niin sanottu kylmähalli. Tila, jossa voidaan säästä suojassa tehdä rakennusalan monenmoisia opiskeluun liittyviä töitä.

- Tämä halli nousee tähän opiskelijatyönä. Vain perustukset teetätettiin ulkopuolisella, mutta kaikki muu syntyy opiskelijoiden tekemänä, kertoo opettaja Hannu Sääskilahti.

Halli on suunniteltu siten, että tarpeen vaatiessa sen seiniin saadaan myös eristeet ja tilasta näin ollen lämmin. Toistaiseksi tärkeintä on kuitenkin suojautua viimaa, sadetta ja lunta vastaan.

- Tällä hetkellä rakentamassa ovat toisen vuosikurssin opiskelijat ja kun he lähtevät työssäoppimaan, ottavat ykköset varat käteensä, selvittää opettaja Juha Nikkinen.

Rakentamisesta sovittiin Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kiinteistöpalvelujen kanssa, ja kun arkkitehdin piirtämä rakennus vaikutti toteutuvan maltillisella budjetilla, pistettiin rakennustyöt alulle.

- Meillä oli jo aikanaan Kairatiellä PVC-muovista tehty halli, joka palveli kylmähallina. Se todettiin hyväksi ja siksi halusimme myös tänne Jokiväylään tällaisen.

Rakennusurakka alkoi syksyllä ja kaiken pitäisi olla valmista kevääseen mennessä. Puurungon valmistuttua rakennus saa tiiliverhouksen, jonka myös muuraavat opiskelijat.

rakennusporukkawww.jpg
Tuure Lantto, Ville Vanhatapio, Santeri Leino, Tomi Kursula ja Kati Anttila ahertavat tellingeillä. Valmista tulee kevääseen mennessä.

tellingillawww.jpg

sisaltawww.jpg

 

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    10.10.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>