Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 21.12.2020 - 15.1.2021

Osaajaksi vanhustyöhön

Vanhustyön erikoisammattitutkinto uudistuu. Uudet tutkinnon perusteet astuvat voimaan vuoden 2021 alusta. Koulutus on suunniteltu vastaamaan aiempaa paremmin työelämässä tunnistettuihin ja ennakoituihin osaamistarpeisiin.

Tulevaisuudessa ikääntyvien parissa tehtävässä työssä tarvitaan yhä enemmän erityisosaamista. Tehtäviä on esimerkiksi muistihoitajille, ikävalmentajille, palveluohjaajille tai saattohoitajille. Vanhustyön erikoisammattitutkinnon eri osaamisalat vastaavat näihin työelämän tarpeisiin, tarjoten laaja-alaista osaamista vaativiin sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin.

Lapin koulutuskeskus REDUssa helmikuussa 2021 alkavaan koulutukseen voivat hakea sosiaali- ja terveysalan osaajat, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemusta vanhustyöstä. Koulutus toteutetaan työelämäpainotteisena monimuoto-opiskeluna. Se koostuu sekä verkossa tapahtuvasta opetuksesta että lähiopetuksesta. Usein koulutukseen tulevalla on jo alan työpaikka, jolloin opiskelu onnistuu myös oppisopimuksella. Koulutus tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydennyskouluttautumiseen ikääntyvien parissa työskenteleville.

Vanhustyön erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus alkaa 3.2.2021. Hakeutuminen tapahtuu 15.1.2021 mennessä osoitteessa www.redu.fi/koulutuskalenteri.

Lisätietoja koulutuksesta: Hoitotyön lehtori Tarja Tenhunen, puh. 040 718 8096 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    21.12.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>