Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 2.12.2016 - 1.1.2017

Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessut jo 19. kertaa Sodankylässä

Lapin ammattiopiston Sodankylän toimipisteessä pääsi keskiviikkona 30.11. tutustumaan eri opiskelualoihin ja ammatteihin koulutus- ja rekrytointimessuilla. Messut järjestettiin nyt 19. kerran eli ensi vuonna messuilla on 20-vuotisjuhlavuosi.

skmessu1.jpg

Messuilla naulattiin kilpaa. Naulaamassa Anna-Maria Jääskeläinen

Näytteilleasettajia oli saapunut eri puolilta Pohjois-Suomea. Edustettuina olivat monet oppilaitokset, työpaikat ja ammattiliitot sekä myös Sodankylän omat toimijat, mm. seurakunta, kunta ja Jääkäriprikaati. Messusalin lavalla nähtiin Sodankylän tanssin esitys Puolimieli, jonka koreografian on suunnitellut Miikka Ryytty, sekä naulauskilpailu, johon oli kutsuttu Rovaniemen koulutuskuntayhtymän sodankyläläisiä luottamushenkilöitä ja messuorganisaation jäseniä.

Sodankylän ja lähikuntien yhdeksäsluokkalaiset osallistuivat opastetuille kierroksille koululla. Kierroksen aikana heille esiteltiin Sodankylän toimipisteen opiskelumahdollisuuksia. Eri alat olivat järjestäneet esittelytiloihin myös muuta ohjelmaa, mm. kilpailuja ja alaan liittyviä harjoituksia. Suosituiksi osoittautuivat mm. rakennusalan naulauskilpailu ja lähihoitajien järjestämä kännilasirata.

Näyttelijä-ohjaaja Kari Väänänen puhui messuilla urastaan ja ammatinvalinnasta. Hän korosti sitä, kuinka jokaisen kannattaa etsiä se omin ala, sellainen ala, joka sydämessä – ja päässä - tuntuu sopivimmalta. Myös uuden oppimista ja opettelua hän halusi korostaa. Jouko Turkkaa siteeraten Väänänen totesi, että joku lähtee maailmalle eikä opi mitään ja toinen menee R-kioskille ja oppii kaiken. ”Oppiminen on itsestä kiinni”, hän totesi.

skmessu4.jpg

Sodankylän toimipisteen messujen yhteydessä palkittiin menestyneitä opiskelijoita. Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. valitsi vuoden maahanmuuttajaopiskelijaksi Sodankylässä lähihoitajan opintoja suorittavan Chisako Valkaman. Perusteluissa todetaan, että Chisako on menestynyt opinnoissaan hyvin ja hän on sopeutunut suomalaiseen työ- ja opiskelukulttuuriin loistavasti unohtamatta kuitenkaan omaa japanilaista kulttuuritaustaansa. Kielitaitoaan hän on kartuttanut niin, että menestyminen niin työelämässä kuin opinnoissakin on ollut mahdollista. Toinen palkittu opiskelija, kaivosalaa opiskeleva Ari-Pekka Oikarinen, valittiin muutama päivä sitten Keski-Lapin alueen vuoden aikuisopiskelijaksi. Hän on osoittanut opiskelussaan määrätietoisuutta, joustavuutta ja kunnianhimoa. Hän on suoriutunut opintoihin liittyvistä tehtävistään suunnitelmallisesti ja korkeatasoisesti. Käytöksellään hän on osoittanut esimerkkiä myös muille opiskelijoille, todetaan perusteluissa.

skmessu6.jpg
Chisako Valkaman palkitsivat ryhmänohjaaja Päivi Räihä ja rehtori Taisto Arkko.

skmessu5.jpg
Ari-Pekka Oikarisen (vas.) palkitsivat Lapin ammattiopiston rehtori Taisto Arkko (oik.) ja ryhmänohjaaja Seppo Kalliokoski.

Pohjois-Lapin koulutus- ja rekrytointimessujen järjestelyistä vastaavat liiketalouden opiskelijat lehtori Anna-Tytti Sulisalon ohjauksessa. Kaikilla opiskelijoilla on oma vastuutehtävänsä: osa hoitaa info-pistettä ja kahviota, osa on luokassa esittelemässä koulutusta, lisäksi tarvitaan juontajia, autonkuljettajia, messuosastojen tuuraajia ja joka paikkaan ehtiviä apulaisia. Messuvastaavana toimi kolmannen vuoden opiskelija Joonas Salminen. Merkonomiopiskelijoiden lisäksi messujen työstämisessä on mukana koko koulu, sillä kaikki alat esittelevät omaa koulutustaan messupäivänä salissa, luokissa ja halleissa. Lisäksi messusalin valmistelussa tarvitaan mm. rakennus- ja sähköalan opiskelijoita ja opettajia. Sodankylä osaa yhdessä -teemaa toteuttaen saatiin jälleen onnistunut messupäivä.

skmessu3.jpg

skmessu2.jpg

 

Kirjoittanut Soile Kiiski, kuvat: Soile Kiiski
Julkaistu    2.12.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>