Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 25.8.2020 - 29.8.2020

Pöykkölän saunapäivät

Lappi Luxus -hanke ja Rovaniemen kotiseutuyhdistys Totto ry. järjestävät yhdessä kotiseutumuseolle kaksi päivää kestävät Pöykkölän saunapäivät. Ensimmäinen päivä on kutsutilaisuus yrittäjille. Lauantai 29.8. on pienen pääsymaksun sisältävä avoin yleisötilaisuus

Perjantaina matkailu-, hyvinvointi- ja luonnontuotealan yrittäjät kokoontuvat verkostoitumaan ja innostumaan uusien, aitoon kansanperinteeseen pohjautuvien tuotteiden ja palvelujen kehittämisestä. Ohjelmassa on innostavaa tarinointia lappilaisesta saunaperinteestä, suomalaisen saunan arvoista ja rituaaleista sekä moniaistillista tutustumista saunaan liittyviin tuotteisiin ja palveluihin.

Tilaisuudessa pääsee tutustumaan saunavastan sitomiseen, pajuiseen saunasykeröön, saippuan huovutukseen, yrttien käyttöön saunassa ja kuvaelmaan saunan merkityksestä ihmiselämän eri vaiheissa. Tarjolla on myös työpaja saunapalvelun tuotteistamiseksi. Päivän päätteeksi on mahdollista makoisiin löylyihin rantasaunalla. 

Lauantaina yleisö pääsee tutustumaan suomalaisen ja lappilaisen saunan monimuotoiseen perinteeseen, siihen liittyviin tarinoihin, tuotteisiin ja palveluihin. Ryhmä SILT:n esittää saunakuvaelman ihmisen elämänkaaren vaiheista, Minna Holmin kertoo lappilaisesta saunaperinteestä, lapsille on leikkejä ja saunasatujen kerrontaa.  Pihalla, rantasaunalla ja savusaunalla on esityksiä, joissa pääsee tutustumaan saunavastan sitomiseen, saippuan huovutukseen, saunayrtteihin ja muihin luonnontuotteisiin. Paikalla on lappilaisia yrittäjiä, jotka esittelevät ja myyvät tuotteitaan ja palvelujaan.

Lappi Luxus -hankkeen väki pyytää yleisöä tuomaan mukanaan tai kirjoittamaan paikan päällä oman, henkilökohtaisen saunatarinan, josta saa kiitokseksi pienen hyvinvointituotteen. Pirtissä on Totto ry:n emännistön kahvila, josta saa maittavia leivonnaisia, kahvia ja muitakin juomia. Pääsymaksu on 5€ ja sillä pääsee tutustumaan saunapäivien ohjelman lisäksi muihinkin museon näyttelyihin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lappi Luxus -hanke ja Totto ry:n ohjelmapalvelut -hanke.

 

Ohjelma lauantaina 29.8.2020, yleisölle avoin, pääsymaksu 5 €

klo 11.00–11.45 Lappilainen saunaperinne, Minna Holm
klo 13.00–13.20 Saunakuvaelma, ryhmä SILT, Irja Mäkitalo
klo 11.00–15.00 Yrittäjien tuotteiden ja palvelujen esittely ja myynti                                                          

Näyttelyt, leikit, tarinat, kahvila

Rantasaunaa on mahdollista vuokrata yksityisesti. Tilaisuudessa noudatetaan covid-19 leviämisen ehkäisemiseksi annettuja turvallisuusohjeita.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    25.8.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>