Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 9.4.2021 - 9.5.2021

REDU oli vetovoimainen yhteishaussa

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn vetovoima säilyi hyvänä kevään yhteishaussa. Jatkuvan haun kautta opiskelemaan voi hakea milloin vain.

lippu.jpg

Yhteishaku peruskoulun tai lukion päättäville sekä muille ilman ammatillista tutkintoa oleville oli käynnissä 23.2.-7.4.2021. Hakuaika oli tänä vuonna poikkeuksellisen pitkä. REDUssa oli haussa lähes 900 opiskelupaikkaa Kemijärvellä, Kittilässä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Tänä keväänä peruskoulun päättävät ovat ensimmäinen ikäluokka oppivelvollisuuden piirissä.

Ensisijaisia hakijoita Lapin koulutuskeskus REDUn ja Santasport Lapin Urheiluopiston ammatillisiin perustutkintoihin oli yhteensä yli 820. Heistä noin 150 haluaa suorittaa ammatillisten opintojen rinnalla lukio-opintoja. Yhteensä yli 1200 hakijaa merkitsi jonkin REDUn ammatillisen perustutkinnon vähintään yhdeksi hakutoiveistaan yhteishaussa.

Ammatillisten perustutkintojen lisäksi Ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen sekä Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan TELMA-koulutukseen oli yhteensä lähes sata hakijaa. Valmistavien koulutusten hakijamäärä kasvoikin runsaasti edellisvuodesta.

Eniten hakijoita yksittäistä aloituspaikkaa kohden oli sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoon sekä rakennusalan perustutkintoon kuuluvaan maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalaan. Vetovoimaisia olivat myös sosiaali- ja terveysala, autoala, logistiikka, metsäala sekä tieto- ja viestintätekniikka.

- Tässä ”uudessa normaalissakin” voimme olla iloisia ja tyytyväisiä, että ainakin ammatillisen koulutuksen suosio näyttää säilyvän hyvänä, opiskelijapalvelupäällikkö Leila Hurtig toteaa. 

Hakijat saavat yhteishaun valintapäätökset 17.6.2021. Ne koulutukset, joihin jää yhteishaun jälkeen vapaita opiskelupaikkoja, avataan jo kevään aikana jatkuvaan hakuun REDUn koulutuskalenteriin. Näihin voivat hakea peruskoulun tai lukion suorittaneet, alanvaihtajat tai vaikkapa henkilöt, joilla on aiemmin kesken jääneitä opintoja.

- Jatkuva haku on käynnissä koko ajan, tarjontaa kannattaa seurata sivustollamme. Kun oma päätös opiskelun aloittamisesta on valmis, tarvitaan enää sähköisen hakulomakkeen täyttäminen ja lähettäminen meille REDUun. Osaamista voi nykyisin hankkia ja kehittää iästä, paikasta ja ajasta riippumatta monella eri tavalla, Leila Hurtig kannustaa.

Jatkuva haku toimii joustavana väylänä ammatillisiin opintoihin. Opinnot henkilökohtaistetaan siten, että mahdollinen aikaisemmin hankittu osaaminen, työkokemus tai opinnot lyhentävät opiskeluaikaa. Jatkuvan haun koulutustarjonta löytyy osoitteesta www.redu.fi/koulutuskalenteri

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    9.4.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>