Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 8.4.2019 - 30.8.2019

REDU yrittäjyyskoulutuksia ja -palveluja kehittämässä

REDUssa Yrittäjyyskoulun toimintamalli uudistuu. Projektipäällikkö Juho Tahkola on kehittämässä koulutus- ja palvelumallia yrittäjyyden tueksi.

Juho Tahkola_www.jpg

Lapin koulutuskeskus REDUssa kymmenen vuotta sitten kehitetty Yrittäjyyskoulun toimintamalli on tullut vuosien mittaan tiensä päähän ja nyt on aika uudistuksen. Yrittäjyyskoulutuksien ja -palveluiden kehittämishankkeella tuodaan Yrittäjyyskoulun toimintamalli vastaamaan tämän ajan ammatillista koulutusta ja elinkeinoelämää. Hankkeen tavoitteena on luoda digitalisaatiota hyödyntävä asiakaskeskeinen palvelumalli, jota pystyvät hyödyntämään sekä toisen asteen opiskelijat, että yrittäjyydestä kiinnostuneet henkilöt. 

Hankkeen tavoitteena on, että tuleva koulutus- ja palvelumalli tunnetaan yrittäjille tukea tarjoavana konseptina, jonka palveluiden piiriin yrittäjyyttä suunnittelevat osaavat hakeutua. Yrittäjyys tulee näyttelemään tulevaisuudessa entistä suurempaa roolia työelämässä, työskentelipä sitten yrittäjänä tai työntekijänä. Koulutusta halutaan kehittää vastaamaan yrittäjyyttä askarruttaviin kysymyksiin, jonka lisäksi on tarkoitus lisäkouluttaa henkilöstöä ja heidän tuntemusta yritysten perustamisprosesseista, sukupolvenvaihdoksista ja juridiikan asioista. Digitalisaation ja mobiilisovelluksen kautta kouluttamisesta saadaan ajankohtaisempaa ja asiakaskeskeisempää, mikä palvelee sekä opiskelijoita että kouluttajia. Vanhoja ammattiopiston yrittäjyyskoulutuksen opintoja suorittaneita opiskelijoita on tarkoitus hyödyntää uusien yrittäjyysopiskelijoiden vertaistukena. Hankkeessa toteutettavalle digitaaliselle sovellukselle sisällytetään mahdollisesti chat-palvelu, tiedottamiskanava, videoita ja mobiiliohjaus.

Uusi palvelumalli on tarkoitus lanseerata vuoden 2020 alussa. Pilotointivaiheessa kehitettyä palvelumallia testataan 50 testihenkilön toimesta ja tehdään parannelmia tilanteen mukaan. Hanke päättyy vuoden 2020 loppuun, jolloin uuden palvelumallin on tarkoitus olla valmis.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Juho Tahkola
puh. 040 836 7104
juho.tahkola@redu.fi 

 

Kirjoittanut Juho Tahkola
Julkaistu    8.4.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>