Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 25.10.2018 - 31.1.2019

REDUlle laatumerkki eTwinning-projektista

Lapin koulutuskeskus REDUlle on myönnetty Euroopan laatumerkki työstä eTwinning-projektissa "Promise - preserve our origins, build our future". Laatumerkki on tunnustus siitä, että REDUssa tehtyä työtä arvostetaan korkeimmalla eurooppalaisella tasolla.

Kansainvälisessä projektissa tutustuttiin kulttuuriperintöön ja perehdyttiin sen säilyttämiseen. REDUn Kittilän toimintayksikön opiskelijat osallistuivat projektiin opettajansa Mari Jokelan johdolla. 

- Projektin tarkoituksena oli opiskella, mitä kulttuuriperintö on ja miten sitä voisi säilyttää ja suojata kuvitteellisilta ulkopuolisilta tunkeutujilta, Mari Jokela kertoo.

Suomalaiset ja italialaiset opiskelijat jakautuivat kansainvälisiin ryhmiin, joita olivat mm. luonnontieteilijät, museokuraattorit, taidesuunnittelijat ja kansanperinteen kerääjät. Aluksi opiskelijat keräsivät tietoa kulttuuriperinnön eri muodoista mm. vierailemalla museoissa, taidenäyttelyissä ja kansallispuistossa sekä haastattelemalla ikäihmisiä ja taiteilijoita. Kerätyt tiedot tallennettiin sähköiseen muotoon, jotta se säilyisi myös tuleville sukupolville.

- Sähköisinä tallenteina on kerätty muun muassa kuvia, esityksiä, videoita ja erilaisia tiedostoja, Mari luettelee.

Tiedon keräämisen jälkeen opiskelijat järjestivät taidenäyttelyn, joka oli kerätty Europeana-kokoelmasta. Opiskelijat tekivät valitsemistaan töistä uudet, omanlaiset versiot. Lopuksi he laativat lupauksen, miten aikovat tulevaisuudessa säilyttää kulttuuriperintöä.

Kittilän toimintayksikössä laatupalkintoa tullaan viettämään juhlahetkellä yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Projektin tuotoksiin voi tutustua osoitteessa: https://twinspace.etwinning.net/64804/home

 

 

 

etwinning2.jpg

 Luonnontieteilijä Marco Matera opastaa Varkaankurun luontopolulla - retken teemana luonnon monimuotoisuus.

 

etwinning3.jpg

etwinning4.jpg

Opiskelijat uudistamassa taidetta - innoittajana Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli 

 

 

Lisätietoja:
Mari Jokela
Lapin koulutuskeskus REDU
mari.jokela@redu.fi


Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    25.10.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>