Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 18.2.2021 - 20.3.2021

REDUlle myönnettiin Erasmus+ akkreditointi

Tunnustus takaa rahoituksen opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuksiin kaudelle 2021-2027.

Erasmus+ -akkreditointi on Opetushallituksen myöntämä muodollinen tunnustus organisaatioille, joiden kansainvälinen toiminta täyttää Euroopan komission laatuvaatimukset. Se tarkoittaa laatuvarmistettua Erasmus+ -jäsenyyttä. Akkreditointihakemusten arviointikriteerit ovat samat Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvissa maissa. Organisaatiot ja verkostot osoittavat toimintansa operatiivisen ja strategisen pitkäjänteisyyden sekä sitoutuvat noudattamaan Erasmus+ -ohjelman laatustandardeja.

Ammatillisella sektorilla akkreditointi on ollut käytössä vuodesta 2014 alkaen. Akkreditointia haki yhteensä 140 suomalaista organisaatiota, joista ammatillisen sektorin hakemuksia oli 60.

Akkreditoiduille organisaatioille rahoitus oppija- ja henkilöstöliikkuvuuteen on taattu koko ohjelmakauden 2021-2027 ajaksi. Näin akkreditointi mahdollistaa pitkäjänteisempää ja strategisempaa kansainvälistä yhteistyötä. Kansainvälisten liikkuvuusapurahojen ansiosta opiskelijoilla on hyvät mahdollisuudet hankkia osaamista ulkomailla työelämäjaksoilla, opintojaksoilla tai näiden yhdistelmänä toteutettavilla jaksoilla. Rahoitusta voidaan käyttää myös henkilöstön liikkuvuuksiin, jolloin tavoitteena voi olla oman osaamisen laajentaminen ja opiskelijoiden liikkuvuuteen liittyvien prosessien kehittäminen.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    18.2.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>