Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 15.5.2019 - 14.6.2019

REDUn Taitaja2019-joukkue valmiina kisaan

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestetään Joensuussa 21.-23.5.2019. REDUsta osallistuu hieno joukko eri alojen opiskelijoita kilpailemaan ammattitaidosta muiden Suomen huippujen kanssa.

REDU_taitajat_www.jpg

Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. Tapahtumassa kilpaillaan suomenmestaruuksista 43 lajissa. Finaaleihin on päässyt semifinaalien kautta pääsääntöisesti kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta. REDUsta semifinaalien kautta tiensä finaaliin on raivannut 12 kilpailijaa kuudessa eri lajissa. 

REDUn kilpailijat ovat Maalaus ja tapetointi –lajissa Almareeta Tuononen ja Vilma Rapakko, Ravintolakokki-lajissa Iida Sääskilahti, Tarjoilija-lajissa Hymy Orava, Vaatteenvalmistus-lajissa Krista Meriläinen, Yrittäjyys-lajissa joukkue Hanna Rantakokko, Annika Erola ja Oliver Paadar sekä Matkailu-lajissa kilpailuparit Veera Salmela ja Veera Palmu sekä Mari Pulkkanen ja Venla Kiiskinen.

Kilpailijat ovat hioneet taitojaan sekä koululla valmentajiensa kanssa, että työelämän aidoissa tilanteissa. Kisassa tarvitaan ammatillisen osaamisen lisäksi myös paineensietokykyä ja kykyä keskittyä omaan kisasuoritukseen.

Viimeisellä viikolla ennen finaalia kilpailijat kokoontuivat yhdessä Arctic Lifestylen Lumi-resortiin kasvattamaan joukkuehenkeä ja pohtimaan kilpailuun valmistautumista. Kisasuoritukseen virittäydyttiin naisten jääkiekon maajoukkuevalmentaja Juuso Toivolan ohjauksessa. Juuso painotti tilanteeseen keskittymistä sekä sitä, että jokainen saa olla joukkueessa oma itsensä. Jokaiseen kisasuoritukseen mennään tekemään oma parhaansa.

- Jokaisella kilpailijalla on varmasti ammatillista taitoa, mutta kilpailussa ratkaisee se, kuka pystyy siinä tilanteessa tekemään parhaan suorituksen, Juuso muistutti.

REDUn Taitajakilpailun joukkueenjohtaja Anne Liedes iloitsee siitä, että kisaan on menossa tänä vuonna iso joukkue.

- Nyt kilpailutoiminnassa on mukana paljon uusia valmentajia, ja siitä tulee mukava fiilis ja erilainen jännitys, kun matkassa on useita ensikertalaisia, Anne iloitsee.

 

REDU_taitajajoukkue_www.jpg

 

Katso myös video REDUn Taitaja-joukkueen valmistautumisesta kisaan!

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    15.5.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>