Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 11.3.2020 - 10.4.2020

REDUn koulutuskalenteri uudistui - Jatkuvassa haussa paljon tarjontaa

REDUn jatkuvan haun tarjontaan on lisätty paljon uusia koulutuksia. Tarjontaa on ympäri Lappia. Samalla REDUn koulutuskalenteri on uudistettu entistä helppokäyttöisemmäksi.

AdobeStock_300202528.jpeg

Yhteishaun päättymisen jälkeen REDUn koulutuskalenteriin on lisätty hakuun paljon sellaisia ammatillisia perustutkintoja, joihin jää yhteishaussa muutamia vapaita opiskelupaikkoja. Koulutuksiin voivat hakea peruskoulun tai lukion suorittaneet, alanvaihtajat tai vaikkapa henkilöt, joilla on aiemmin kesken jääneitä opintoja.

Koulutukset toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempi osaaminen, koulutus ja työkokemus huomioidaan, ja ne lyhentävät yleensä opiskeluaikaa. Esimerkiksi ylioppilailla, aiemman tutkinnon suorittaneilla tai muilla alanvaihtajilla ammatillisen perustutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin 1,5 vuotta.

- Jos on hankkinut osaamista työelämässä, niin tutkinnon osia on mahdollista suorittaa suoraan näytöillä. Tämä tapa sopii hyvin esimerkiksi matkailun sesongissa työskennelleille ja työkokemusta hankkineille henkilöille, joilla ei vielä ole alan koulutusta, opiskelijapalvelupäällikkö Leila Hurtig kertoo.

 

Osaavaa työvoimaa tarvitaan

Esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan alalla sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla on pula osaavista työntekijöistä. Jatkuvan haun kautta näille hyvin työllistäville aloille voivat hakeutua kaikki aloista kiinnostuneet.

Koulutuskalenterissa on tarjolla myös paljon erilaisia lyhytkursseja ja korttikoulutuksia, joiden avulla omaa osaamista ja pätevyyksiä voi päivittää ja ylläpitää. Lisäksi ammatillista osaamista voi täydentää erilaisilla lisä- ja täydennyskoulutuksilla, kuten ammattitutkinnoilla tai erikoisammattitutkinnoilla. Haussa on muun muassa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, joka sopii yritysten ja julkishallinnon johtotehtävissä toimiville henkilöille.

 

Infoilta sosiaali- ja terveysalan opinnoista

Sosiaali- ja terveysala on edelleen suosittu hakukohde yhteishaussa. Lähihoitajan opintoihin on kuitenkin vielä mahdollista hakeutua jatkuvan haun kautta. Opiskelupaikkoja on Kemijärvellä, Kittilässä, Sodankylässä ja Rovaniemellä. Koulutuskalenteriin on lisätty hakuun myös sosiaali- ja terveysalan osaamisalaopinnot, joihin voivat hakea sellaiset henkilöt, jotka ovat jo suorittaneet sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon pakolliset tutkinnon osat. Haussa on muun muassa perustason ensihoidon ja jalkojenhoidon osaamisalaopinnot. Sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatus- ja ohjausalan opintoja esitellään jatkuvan haun infoillassa 25.3. klo 17 osoitteessa Porokatu 35. Lisätietoa infoillasta.  

 

Jatkuvan haun tarjonta löytyy osoitteesta redu.fi/koulutuskalenteri!

 

Lisätietoja:
Lapin koulutuskeskus REDU
opiskelijapalvelupäällikkö Leila Hurtig
puh. 040 5813706
leila.hurtig@redu.fi

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    11.3.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>