Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 30.1.2018 - 1.3.2018

REDUn opiskelijat kisaavat Taitaja-finaalipaikoista

Ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpaillaan Tampereella toukokuussa. Taitaja2018 finaalipaikkoja tavoittelee yhteensä 24 Lapin koulutuskeskus REDUn opiskelijaa osallistumalla eri puolilla Suomea järjestettäviin semifinaaleihin tammi-helmikuun aikana.

DSC09249_910.jpg

Annika Alatalo, Linda Poikonen ja Mira Myllylä harjoittelevat yrittäjyyslajin semifinaalia varten.

 

Semifinalistit on valittu syksyn aikana REDUn opiskelijoiden joukosta. Joillakin aloilla on järjestetty omia karsintakilpailuja talon sisällä. Ensimmäiset kilpailijat starttaavat koitoksiinsa tällä viikolla, ja kaikkien lajien osalta finalistit ovat selvillä helmikuun puolen välin paikkeilla.

Joukkueenjohtaja Anne Liedes kertoo, että finaaliin päässeiden kilpailijoiden kanssa tullaan kevään aikana panostamaan lajiharjoittelun lisäksi yhteisvalmennukseen.

- Finaalissa paljon ratkeaa joukkuehengellä ja esiintymistaidoilla. Ensivaikutelman antaminen ja muihin kilpailijoihin suhtautuminen ovat myös tärkeitä asioita. Tämän vuoksi näitä yhteisiä asioita tullaan harjoittelemaan tänä keväänä aikaisempia vuosia enemmän, Anne kertoo.

Etenkin pari- ja joukkuekisoissa yhteishengellä ja tiimitaidoilla on iso merkitys. Tällaisia lajeja ovat muun muassa parikilpailuna järjestettävä matkailulaji sekä kolmen hengen joukkueina kisattava yrittäjyyslaji.

- Kun aiempina vuosina kisoihin mentiin Lapin ammattiopiston ja Lapin matkailuopiston edustajina, tänä vuonna olemme kaikki yhtä REDU-joukkuetta. Sekin lisää osaltaan joukkueen yhteenkuuluvuutta, joukkueenjohtaja Anne Liedes pohtii.

 

DSC09242_910.jpg

 

Yrittäjyyslajin semifinaaleihin osallistuva kolmen hengen joukkue Annika Alatalo, Linda Poikonen ja Mira Myllylä harjoittelevat kilpailua varten. Linda ja Mira ovat liiketalouden opiskelijoita kun taas Annika opiskelee matkailua. Annika valikoitui mukaan yrittäjyysjoukkueeseen opiskellessaan yrittäjänä toimiminen -kurssilla. Tytöt ovat harjoitelleet semifinaalia varten erilaisten ohjelmien käyttöä sekä visuaalisia taitoja. Mikäli finaalipaikka irtoaa, tiivistyy harjoittelu kevään aikana entisestään.

 

REDUsta Taitaja-semifinaaleihin osallistuvat kilpailijat lajeittain:
 • Vaatteenvalmistus: Elina Lahtela ja Suvi Körkkö
 • Kuljetuslogistiikka: Jami Pohjonen
 • Ravintolakokki: Ella Alatalo ja Saku Kolistaja
 • Huonekalupuuseppä: Ilari Saukkonen
 • Yrittäjyys: joukkueet Kasper Sarivaara, Eric Telkkälä ja Joona Peltola sekä Mira Myllylä, Annika Alatalo ja Linda Poikonen
 • Putkiasennus: Ville-Veikka Riikola ja Joni Hilden
 • Asiakaspalvelu ja myynti: Peppi Parikka ja Emmi Kontio
 • Matkailu: parit Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja sekä Cecilia Haverinen ja Veera Palmu
 • Talonrakennus, kirvestyöt: Leevi Haukipuro
 • Talonrakennus, muuraus ja laatoitus: Tobias Luiro
 • Maalaus ja tapetointi: Sara Pikkuhookana ja Niina Vuontisvaara


 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    30.1.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>