Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 23.5.2019 - 4.8.2019

REDUn opiskelijoille menestystä Taitaja2019-kilpailussa

Ammattitaidon SM-kilpailun Taitajan finaali järjestettiin Joensuussa 21.-23.5.2019. Taitaja-tapahtuma on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma. REDUsta mukana oli 12 kilpailijaa taistelemassa Suomen parhaan tittelistä omissa lajeissaan. Joukkue sai mitaleja kolmessa eri lajissa – kolme kultaa ja yhden pronssin.

taitajamitalit_www.jpg

REDUn opiskelijoista kultamitalin saivat Maalaus ja tapetointi –lajissa Almareeta Tuononen, Vaatteenvalmistus-lajissa Krista Meriläinen sekä Matkailun parikilpailuna toteutettavassa lajissa Veera Palmu ja Veera Salmela. Pronssia sai Matkailulajin toinen kisapari Mari Pulkkanen ja Venla Kiiskinen.

Taitaja-kilpailussa opiskelijoiden ammattitaitoa ja paineensietokykyä mitattiin kolmipäiväisen kisan aikana monin eri tavoin. Tehtävistä suoriutuminen koetteli keskittymiskykyä, kun yleisön ja tuomariston edessä täytyi suoriutua haastavista tehtävistä annetussa ajassa. Osa tehtävistä sisälsi yllätyselementtejä, joilla testattiin opiskelijoiden taitoa mukauttaa työskentelyään nopeasti muuttuvissa olosuhteissa. REDUn kilpailijat olivat valmistautuneet kisaa varten monipuolisesti sekä koululla valmentajiensa kanssa että työelämän aidoissa oppimistilanteissa.

 

Siistiä jälkeä pintakäsittelyssä 

Maalaus ja tapetointi –lajissa kilpailijat tekivät monipuolisesti alan työtehtäviä, kuten saumanauhoitusta, ylitasoitusta, ulkomaalausta, kuullotusta ja tapetointia. Osa tehtävistä oli nopeustehtäviä, kun taas toisissa seurattiin lähinnä työskentelyä ja työn laatua. Almareeta sai erityisesti kehuja peilioven peittomaalauksesta, tapetoinnista, pohjatöistä ja maalausjäljestä. Lisäksi hän työskenteli siististi ja rauhallisen varmalla otteella.

almareeta_www.jpg

Almareeta työskenteli koko kolmipäiväisen kisan ajan itsevarmasti ja rauhallisesti. 

 

Lapista eväät matkailun osaajaksi

Matkailun kilpailutehtäviin kuului muun muassa ohjelmapalvelujen suunnittelua aikatauluineen ja kustannuslaskelmineen. Aktiviteettitehtävässä piti lisäksi laatia riskikartoitus, turvallisuussuunnitelma sekä operointisuunnitelma. Tämän jälkeen aktiviteetti ohjeistettiin asiakasryhmälle. Viimeisenä kisapäivänä käytettiin englannin kieltä, kun ulkomaalaisille asiakkaille esiteltiin suomalaista saunakulttuuria. Lappilaisten kisaajien vahvuudet olivat muun muassa kielitaidossa, varmassa esiintymisessä ja asiakaspalvelutaidoissa, joita he ovat harjoitelleet Lapin monipuolisissa matkailualan työtehtävissä.

 

DSC09771_www.jpg

Veera Salmela ja Veera Palmu suunnittelemassa aktiviteettitehtävää. 

 

marijavenla_www.jpg

Mari Pulkkanen ja Venla Kiiskinen esittelemässä kansainvälisille asiakkaille suomalaista saunakulttuuria. 

 

Järjestelmällinen ompelu toi kultaa

Vaatteenvalmistus-lajissa tehtävänä oli ulkoiluhousujen valmistus. Niihin piti myös itse suunnitella ja toteuttaa kantoväline tai säilytin. Ennakkotehtävän oli myös suunnitelman videointi. Kristan työskentely oli rauhallista ja järjestelmällistä. Hän teki tehtävää johdonmukaisesti eikä häiriintynyt ympäröivästä hälinästä. Krista myös sai työnsä valmiiksi ensimmäisenä.

 

krista_3_www.jpg

Krista Meriläinen viimeisen kilpailupäivän lisätehtävän parissa.

 

Jokainen finaaliin päässyt on voittaja

Taitaja-tapahtumassa kilpailtiin suomenmestaruuksista 43 lajissa. Finaaleihin oli päässyt semifinaalien kautta pääsääntöisesti kahdeksan kunkin alan osaavinta nuorta. Mukana oli yli neljäsataa kilpailijaa. Myös Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö vieraili kisa-alueella ja tutustui nuoriin ammattilaisiin.

REDUsta finaalissa oli yhteensä 12 kilpailijaa. Muut finalistit olivat Maalaus ja tapetointi –lajissa Vilma Rapakko, Ravintolakokki-lajissa Iida Sääskilahti, Tarjoilija-lajissa Hymy Orava sekä Yrittäjyys-lajissa joukkue Hanna Rantakokko, Annika Erola ja Oliver Paadar.

joukkue_www.jpg

REDUn finalistit yhteiskuvassa kilpailujen jälkeen

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    23.5.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>