Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 20.5.2021 - 31.12.2021

REDUsta kuusi opiskelijaa mitaleille Taitaja-kisassa

Ammattitaidon nuorten SM-kilpailu Taitaja on kisattu. REDUn opiskelijat menestyivät loistavasti voittaen kolmessa lajissa kultaa ja yhdessä pronssia.

Sandra Salminen tarjoilutehtävän parissa

Tarjoilijan lajissa kultaa voittanut Sandra Salminen kilpailutehtävän parissa. Kuva: Jaani Föhr, Skills Finland

Taitaja2021 Oulu -kilpailu järjestettiin hajautettuna 12 paikkakunnalle. Eri kilpailulajeissa tehtiin kolmen päivää kestävät kilpailusuoritukset, jotka on nyt arvioitu ja lajien mitalistit ovat selvillä. REDUn opiskelijoista kultaa voittivat Maija Vuonokari leipuri-kondiittori lajissa, Sandra Salminen tarjoilijan lajissa sekä Nea Brosseau ja Venla Kiiskinen matkailun parikilpailussa. Pronssille sijoittuivat kokin lajissa kilpailupari Jenni Posio ja Nenna Keränen.

Koronatilanteen vuoksi kilpailutapahtumaan ei voitu ottaa yleisöä paikan päälle, vaan kilpailua saattoi seurata verkkolähetyksinä. Tallenteet lähetyksistä ovat katsottavissa 3.6. saakka osoitteessa taitaja2021.fi. Samasta osoitteesta voi seurata palkintojenjakoa tänään kello 19 alkaen. Päättäjäiset näkyvät lähetyksenä myös Iltalehden etusivulla.

− Taitaja järjestettiin tänä vuonna hieman poikkeavalla tavalla, mutta olemme oikein tyytyväisiä lopputulokseen. Lajit saatiin järjestettyä laadukkaasti ja tasapuolisesti oppilaitosympäristössä. Yleisökin löysi hyvin paikalle verkkolähetyksiin, kertoo Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, joka vastaa Skills Finlandissa Taitajan pitkäjänteisestä kehittämisestä.

− Ensi vuonna Porin Taitaja2022-tapahtumassa koronapandemia on toivottavasti ohi ja järjestämme taas suurtapahtuman yleisölle. Tavoitteena on kuitenkin jatkossakin mahdollistaa kisatapahtuman seuraaminen osittain myös verkon välityksellä. Taitaja on ammatillisen koulutuksen näyteikkuna, jossa pääsee tutustumaan kymmeniin ammatteihin. Haluamme jatkossakin tarjota tämän mahdollisuuden yläkoululaisille ympäri Suomen, Hörkkö suunnittelee. 

 

Maija Vuonokari leipurin lajissa
Maija Vuonokari voitti kultaa leipuri-kondiittorin lajissa. Kuva: Laura Mäki, OSAO, Skills Finland


Tietoa tapahtumasta

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestettiin 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpailtiin ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 43 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana oli viisi ammattinäytöstä.

SM-kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa. Finaaliin karsitaan semifinaaleiden kautta noin 350 parasta. Tapahtumaan kuuluu myös yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat olivat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, jatkuva oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjesti Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana oli satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

 

Nea ja Venla istuvat laavulla
Nea Brosseau ja Venla Kiiskinen suunnittelemassa viimeistä kilpailutehtävää. Kuva: Henna Jokinen, REDU

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    20.5.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>