Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 14.4.2016 - 14.5.2016

Ranuan TELMA-ryhmä yökoulussa

Ranuan Telma-ryhmä vietti yökoulussa yhden yön Kuhan Erän kämpällä 30.3.-31.3.2016. Menimme Kuhaan jo lounaan jälkeen ja keitimme siellä itsellemme iltapäiväkahvit.

ranuatelmalumik.jpg

Majoittauduttuamme kävimme hiihtämässä. Hiihdon jälkeen ruokajärjestäjät laittoivat päivällisen pöytään ja söimme lasagnea.
Kun ruoka oli sulannut, lähdimme lumikenkäilemään läheiselle lintutornille. Lumikengät me olimme saaneet lainaan Ranuan kunnan Liikkuvakoulu-kärrystä, Kuhan koululta. Sää oli kaunis ja maisemat yhtä kauniita. Mökille saavuttuamme nuoret miehet lämmittivät saunan. Kaiken ulkoilun ja saunomisen jälkeen uni maittoi kaikille hyvin.

ranuatelmahiihtaa.jpg

Seuraavana aamuna Telma-ryhmä sai vieraita: Ranuan kunnan Päivätoimintakeskus Niittyvillan porukka ja Hoivataito Oy:n Jukolan palvelutalon päivätoiminnan porukka saapuivat aamukahville. Meitä oli yhteensä 38 innokasta osallistujaa. Kahvien lomassa lauloimme yhdessä muutamat tunnelmanvirityslaulut. Sitten lähdimme kaikki pilkkimään Kuhajärven jäälle. Pilkit ja kairan olimme saaneet lainaan Ranuan yläkoulun Jopo-luokalta. Pilkkimatoja ostimme Kirkonkylän koulun luokalta, joka kasvattaa niitä myyntiin oman leirikoulurahaston kartuttamiseksi. Kaksi kalaa nykäisi, mutta saalis jäi nousematta järven jäälle. Asia ei meitä ketään suuresti harmittanut.

ranuatelmapilkkii.jpg

Jokainen sai myös koettaa lumikenkäilyä. Lounasnälkää helpottaaksemme paistoimme mökin pihassa nuotiolla makkarat ja keitimme lähtökahvit. Lähtökahvien yhteydessä kaikki saivat osallistumisdiplomit. Satumaa-tango laulettiin vielä ennen taksien saapumista.

Kaikki olimme todella tyytyväisiä päivien antiin.

Kirjoittanut Päivi Torvinen
Julkaistu    14.4.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>