Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 10.6.2016 - 10.7.2016

Ranuan Telma-ryhmä leirikoulu Vuokatissa

Lapin ammattiopiston Ranuan Telma-ryhmä räväytti ja lähti talven aikaan itse keräämillään rahoilla leirikouluun Vuokattiin toukokuun alussa. Olihan huisin hauska ja opettavainen reissu!

S_paluu7.jpg

Kuvia lisää Edulapin Facebookissa: www.facebook.com/edulappi

Olimme suunnitelleet leirikoulua jo syksystä alkaen. Keräsimme yhdessä leirikoulukassaa myymällä vessapaperia, esiintymällä Piparimarkkinoilla ja myymällä siellä äitien leipomia herkkuja ja itsetehtyjä pannunalusia sekä pipareita. Siistimme myös viikoittain kylän ekopisteitä ja siitä Napapiirin Residuum maksoi meille stipendin.

Tänä vuonna leirikoulukohteeksi valittiin Suomen Vuokatti. Vuokatin urheiluopisto tarjosi meille leirikoulupakettia kohtuulliseen hintaan. Vuokatissa oli ryhmälle muutakin mieluista koettavaa ja ohjelman laatiminen kaikille mieluiseksi oli helppoa. Käynnistimme tammikuussa terveysprojektin ja liikunnallinen leirikoulu oli mukava huipentuma projektillemme.

 

Maanantai 2.5.

Saimme LAO:n Jänkätien yksiköstä isomman auton ja Porokadun toimipisteestä henkilöauton kulkupeleiksi. Pakattuamme Toivolan koululla kaiken tarvittavan mukaan aloitimme matkan kohti seikkailuja maanantaina klo 8.30. Sää oli kaunis ja aurinkoinen.

Ensimmäinen pysähdys oli Pudasjärven Tulitauossa, missä nautiskelimmme lättykahvit /-kaakaot. Seuraava pysähdys oli Paltamon kirkolla, missä kävimme katsastamassa vanhan hautuumaan. Söimme Paltamon huoltamolla lounaan.

Vuokattiin saavuttuamme majoittauduimme kahteen Chalets-huoneistoon ja lähdimme urheiluopiston mukavien ohjaajien, Mikan ja Jennin kanssa tutustelemaan ympäristöön ja liikuntapaikkoihin. Ulkoiltuamme päivällinen maistui kaikille. Iltasella vielä lauleskelimme ja aloittelimme Ifolor-kirjan tekemistä Tommi-opettajan, Anne-ohjaajan ja Jussi-avustajan kanssa. Uni maistui kaikille.

S_kylpylassa.jpg

Tiistai 3.5.

Heräsimme aamiaiselle. Leirikoulupakettiin kuuluivat aamiainen, keittolounas ja päivällinen. Iltapalat organisoimme huoneistoomme itse. Aamiaisen jälkeen lähdimme ohjattuun liikuntatuokioon lähikentälle. Pelasimme jättipallolla ja harjoittelimme suunnistusta.

Lounaan syötyämme lähdimme Angry Birds –puistoon, missä kaikille löytyi mieluista tekemistä. Polkuautot olivat monen mieleen. Päivällisen jälkeen kävimme vielä hohtokeilaamassa. Keilaaminen on mukavaa, mutta päätimme jatkossa keilata ilman hohtoa, täydessä valaistuksessa. Toiminnallisen päivän ja täyttävän päivällisen jälkeen ei unta tarvinnut saunan jälkeen kovasti odotella.

Keskiviikko 4.5.

Aamulla pääsimme suureen liikuntasaliin pelaamaan nuijapalloa Jennin ja Mikan opastuksella. Lounaan jälkeen kävimme luontokävelyllä lähilaavulla, missä nautiskelimme kahvit/mehut kekseillä. Sää suosi meitä. Aurinko paistoi.

 

S_abpuisto4.jpg

Ennen päivällistä lähdimme vielä käymään kylpylä Katinkullassa rentoutumassa. Höyrysaunojen ja polskimisen jälkeen päivällinen oli paikallaan. Päivällinen syötiin päivittäin urheiluopiston ravintolassa. Päivälliseen kuuluivat salaattipöytä, pari lämminruokavaihtoehtoa, leivät, juomat ja jälkiruoat sekä kahvit. Päivällisen jälkeen opiskelijat tekivät leirikoulukirjaa. Iltapalan jälkeen uni maistui.

 

S_jattipallopeli.jpg

Torstai 5.5.

Mika ja Jenni järjestivät meille aamusella ohjattua liikuntaa salissa. Kokeilimme uusia lajeja, muun muassa golfia ja curlingia. Lounaan jälkeen he järjestivät meille piharastit. Jokaisella rastilla oli erilaisia tehtäviä, joista opiskelijoiden täytyi suoriutua ennen seuraavalle rastille suunnistamista. Heitimme hevosenkenkää ja tulitimme tennispalloilla sorsia (muovisia).

Liikunnallisen päivän jälkeen kävimme suihkuissa, laitoimme juhlakamppeet päälle ja lähdimme Amarilloon juhlaillalliselle. Jokainen sai valita ruokalistalta haluamansa aterian. Annokset olivat todella suuria, mutta maittavia.

Juhlaillallisen jälkeen käveleskelimme huoneistollemme ja opiskelijat tekivät vielä leirikoulukirjaa ennen nukkumaan menoa. Iltapala ei tänään maistunut kenellekään, mutta uni sitäkin paremmin.

Perjantai 6.5.

Aamulla pakkasimme kamppeet autoihin, kävimme aamiaisella, maksoimme laskun ja käänsimme autojen nokat kohti Ranuaa. Otimme pikkueväitä mukaan, koska tarkoituksenamme oli pysähtyä Hepokönkäällä. Löysimme navigoimalla perille ja nautimme luonnon rauhasta. Käveleskelimme polkua myöten kauniille putoukselle, missä joimme kahvit/mehut ja söimme eväitä. Sää oli kaunis ja kenelläkään ei ollut kiire eteenpäin. Liikunnallisen viikon jälkeen rauhoituimme. Viivähdimme hiukan pidempään.

 

S_xhepokongas6.jpg

 

Pudasjärven Hesburgerilla söimme lounas-päivällisen ja Ranualla olimme perjantaina noin viiden maissa. Opiskelijat kuljetettiin kotiin, autot purettiin ja ne palautettiin toimipisteisiin.

Koko leirikoulumme onnistui loistavasti. Mitään ikävää ei tapahtunut. Kaikki ohjelma oli onnistunutta. Opiskelijat tekivät omat leirikoulukirjansa opettajansa Tommin kanssa seuraavalla viikolla valmiiksi ja kirjat tilattiin suoraan kotiin tulevaksi. Kirjat ovat kotiväen mukaan olleet ihana muisto leirikoulusta. Tilasimme vielä hienot leirikoulupaidat muistoksi, jotka nekin saapuivat ja toimitettiin opiskelijoille. Pysyimme budjetissamme ja seuraavan vuoden leirikoulua jo suunnitellaan.


Opettajat: Päivi Torvinen, Tommi Kokkoniemi
Ohjaajat: Anne Saarijärvi, Jussi Petäjäjärvi (henkilökohtainen avustaja)
Opiskelijat: Pieta Impiö
Matleena Liikanen
Heli Kaarlejärvi
Topi Harri
Miikka Österberg
Joel Kaikkonen

Kirjoittanut Päivi Torvinen
Julkaistu    10.6.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>