Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 6.10.2017 - 5.11.2017

Raskaiden alojen REKRY-pajassa kohtasivat työnantajat ja työntekijät

Raskailla aloilla on huutava tarve osaavalle työvoimalle. Tarpeeseen vastattiin 5.10.2017 pidetyllä REKRY-pajalla Lapin ammattiopiston Jänkätien toimintayksikössä.

DSC08405_web.jpg

Raskaskoneasentajaksi opiskeleva Ville Vuontisvaara esittelee Volvon testeriohjelmaa.

 

Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä on kartoitettu vuoden 2017 alusta raskaan kaluston huolto- ja korjausyritysten sekä kaivosalalla toimivien yritysten henkilöstön osaamista sekä osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin tarvetta. Kartoitukset tehtiin EKKU – Ennakoinnista koulutukseen ja kumppanuuteen –hankkeessa.  Kartoitukset osoittivat, että moniin yrityksiin tarvitaan pikaisesti lisää osaavaa työvoimaa.

Jänkätien toimintayksikön raskaskonehallissa oli paikalla useita työnantajia sekä koulutuksen järjestäjiä kertomassa aloille työllistymisestä ja kouluttautumisesta. Paikalla oli myös muita keskeisiä toimijoita kuten TE-toimiston edustajia ja henkilöstövuokrausyrityksiä.

 

DSC08392_web.jpg

Tapahtuman avaussanoissa Lapin ammattiopiston rehtori Taisto Arkko kertoi EKKU-hankkeessa tehtyjen osaamiskartoitusten tuloksista ja raskaiden alojen työvoimapulasta.

 

Raskaskoneasentajaksi opiskeleva Ville Vuontisvaara oli tapahtumassa esittelemässä koulutustaan. Ville esitteli erilaisia testereitä ja muita raskaskoneasentajan apuna olevia tietokonesovelluksia.

- Raskaskoneasentaja työsarkaa ovat muun muassa yhdistelmäajoneuvot ja rekat sekä erilaiset koneet, joiden asennusosaamista näillä aloilla tarvitaan, Ville kertoo.

Pienkoneasentajan taustakoulutuksella Ville valmistuu raskaskoneasentajaksi vuoden opiskeluajalla.

 

DSC08403_web.jpg

Agnico Eaglen tavoitteena on rekrytoida opiskelijoita töihin ja työssäoppimaan ympäri vuoden.

Työnantajat olivat REKRY-tapahtumassa kertomassa työvoimatarpeestaan. Agnico Eaglen edustaja Kimmo Hannukainen kertoi Kittilän kultakaivoksella olevan tällä hetkellä 118 erilaisella ammattinimikkeellä olevaa henkilöä töissä.

- Tarvitsemme jatkuvasti uusia osaajia ja organisaatiomme kasvaa koko ajan, Kimmo kertoo tulevaisuudennäkymistä.

- Tarjoamme myös opiskelijoille työssäoppimispaikkoja opintojen aikana läpi vuoden sekä kesätöitä.

 

 

DSC08435_web.jpg

Iivari Jylhän suunnitelmissa on tehdä jonkin aikaa oman alan töitä ja hakeutua sen jälkeen jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun. Hän toteaa, että ammattikoulu ja alan työn tekeminen antaa hyvän pohjan ja käytännön kokemusta insinööriopintoja varten.

 

Iivari Jylhä oli tullut tutustumaan alan työpaikkoihin opiskelukavereidensa kanssa. Iivari opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja valmistuu levyseppähitsaajaksi.

- Täällä on konkreettisia työpaikkoja tarjolla, Iivari sanoo

- Ajattelin jatkaa valmistumiseni jälkeen saman alan opiskelua ammattikorkeakoulussa. Täällä on juuri sellaisia työpaikkoja esillä joihin voi työllistyä riippumatta siitä kuinka pitkälle haluaa kouluttautua.

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    6.10.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>