Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 8.11.2017 - 31.1.2018

Raskaskonealan REKRY-pajan (5.10.2017) tuloksia ja terveisiä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä EKKU - Ennakoinnista koulutukseen ja kumppanuuteen hankkeessa on kartoitettu raskaan kaluston huolto- ja korjausyritysten sekä kaivosalalla toimivien yritysten henkilöstön osaamista sekä osaamisen kehittämisen ja rekrytoinnin tarvetta nyt ja tulevaisuudessa.

Kartoitustulokset osoittivat, että moniin yrityksiin ja eri alojen työtehtäviin tarvitaan pikaisesti lisää osaavaa työvoimaa, kun Lapissa samaan aikaan on lähes 12 000 työtöntä työnhakijaa.

Rekrytointi- ja työllistymistarpeisiin pyrittiin vastaamaan 5.10.2017 järjestetyssä REKRY-pajassa, johon saapui työnantajia ja työnhakijoita (yhteensä 430 - 440 henkilöä) ympäri Lappia. Pajaan osallistui lukuisa määrä raskaskone-, logistiikka-, huolto- ja korjausalan yrityksiä ja työnantajia, koulutuksen järjestäjiä, ELY-keskus, TE-toimisto, henkilöstövuokrausyrityksiä sekä muita keskeisiä toimijoita. TE-toimijat, kuntien ja säätiöiden edustajat kokosivat alueidensa työnhakijat ja saapuivat heidän kanssaan tapaamaan työnantajia.

REKRY-pajassa työnantajat kertoivat käytännönläheisesti siitä, millaista aloilla on työskennellä, työvoimatarpeestaan ja millaisia osaajia he tarvitsevat. Koulutuksen järjestäjät antoivat tietoa nopeista ja räätälöidyistä koulutusvaihtoehdoista. TE-toimisto ja henkilöstövuokrausyritykset ohjasivat rekrytointiin ja työnhakuun liittyvissä asioissa.
Tässä yhteenvedossa esitellään keskeisimmät tulokset ja terveiset osallistujilta.

EKKU REKRY-pajan esitys on liiteenä.


Tiedostot

Kirjoittanut Pia Nikkinen
Julkaistu    8.11.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>