Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 26.9.2016 - 26.10.2016

Rauta on nöyrää Jimin käsissä

Jimi Viitasaari, Lapin ammattiopiston lähihoitajaopiskelija puristi itsestään viime kesänä kaiken irti ja voitti voimanoston EM-kultaa sekä EM-pronssia. Välillä lähti jo taju.

voimajimi.jpg

Euroopanmestaria sekä hänen kurssikavereitaan odotti viime perjantaina opiskeluviikon lopuksi mieluisa yllätys Lapin ammattiopiston Porokadun luokassa. Opettajat ja toimipistejohtaja olivat kattaneet pöydän koreaksi Jimin kesäisen menestyksen kunniaksi. Itse voimanmieskin oli täysin tietämätön kahvikakkujen syystä.

Hieman uutispimennossa oli myös juhlaväki, sillä heidän korviinsa oli tullut tieto vain Jimin EM-pronssista. Pronssin Jimi voitti Over all -sarjassa, jossa kaikki kilpailijat nostavat samassa sarjassa painoluokista riippumatta. Iloinen uutinen juhlassa oli, että omassa painoluokassa alle 75 kiloisissa hän nosti euroopanmestariksi. KUltaa ja pronssia siis samoista kisoista!

- Kisoihin lähtiessä oli hyvä fiilis vaikka olin nipistänyt painostani useita kiloja pois edellisen viikon aikana. Pääsin paikanpäälle hyvissä ajoin ja tankkasin suorituksia varten. Sen verran kova kisa oli, että maastanostossa pyörryin joka suorituksen jälkeen, naureskelee Jimi.

Jimi Viitasaari on treenannut varsinaisesti voimanostoa vasta vuoden. Taustalla on kuitenkin kova urheilutausta, johon mahtuu muun muassa nyrkkeilyä, vapaaottelua ja kiipeilyä.

- Katselin kerran salilla voimannostajien touhuja kun ne treenasivat isoilla painoilla. Siitä kokeilin, innostuin ja lähdin mukaan.

Tällä hetkellä mies on peruskuntokaudella ja harjoitusohjelma on jaettu useaan osaan eri lihasryhmille. Ohjelma muuttuu enemmän lajinomaiseksi lähempänä kisoja. Voimanostoon kuuluu treenaamisen ohella myös oikea ruokavalio ja riittävä lepo. Pelkästään ruuan laatu ei riitä, sitä on myös oltava paljon!

- Pari kuppia kahvia, kunnon puuroannos, kuusi kananmunaa, luettelee Jimi aamiaistaan.

- Semmoiset 4000 – 5000 kilokaloria menee ruokaa päivässä. Teen itse suurimman osan ruuista ja valmistan muun muassa proteiinipatukkani eri raaka-aineista itse.

Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalalle suuntaavan Jimin mukaan kesän kisaviikko Rovaniemellä oli rankka, sillä kisojen ohella osallistuin myös kisajärjestäjän talkoisiin. Seuraavat suuremmat kisat, voimanoston MM-kilpailut odottavat sitten ensi syksynä. Sitä ennen miehellä on jo lähihoitajan tutkinto suoritettuna.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    26.9.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>