Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.11.2017 - 31.1.2018

Rehtori Taisto Arkko AMKEn hallitukseen

Lapin koulutuskeskus REDUn (1.1.2018 alkaen) rehtori Taisto Arkko on valittu Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKEn hallitukseen vuosille 2018-2020. Hallituksen jäsenet valittiin AMKEn yhdistyskokouksessa Turussa Ammatillisen koulutuksen seminaarin yhteydessä 31. lokakuuta.

DSC08507_web.jpg

AMKE on valtakunnallisesti toimiva ammatillisen koulutuksen edunvalvoja. Taisto Arkko tulee olemaan ainoa hallituksen jäsen koko Pohjois-Suomesta kattaen Kainuun ja Oulun seudun.

- Olen siellä maantieteellisesti puolen Suomen edustaja, Arkko mainitsee.

Vaalivaliokunta totesi Taisto Arkon ehdokkuuden taustalla olevan poikkeuksellisen laaja Pohjois-suomalainen kannatus, joka käsittää koulutuksenjärjestäjien lisäksi myös muita sidosryhmiä.

- Olen luvannut pitää pohjoisen Suomen ammatillisen koulutuksen asioita näytillä työssäni, Taisto kertoo.

Lapissa pitkät välimatkat ja pienyrityspainotteinen työelämä asettavat ammatilliselle koulutukselle erilaisia haasteita kuin muualla Suomessa.

-  AMKE on vahva ammatillisen koulutuksen puolestapuhuja. Minulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että pohjoisen erityisolosuhteet ja –piirteet huomioidaan edunvalvontatyössä. Ammatillisen koulutuksen reformin näkökulmasta meillä tulee Lapissa varmasti olemaan erityisenä haasteena työpaikalla tapahtuvan oppimisen järjestäminen.

Taisto Arkon hallitusjäsenyys alkaa 1.1.2018 - samaan aikaan Lapin ammattiopisto, Lapin matkailuopisto ja Lapin oppisopimuskeskus yhdistyvät ja Lapin koulutuskeskus REDU aloittaa toimintansa.

- Olen nyt mukana sellaisessa foorumissa, jossa on mahdollisuus vaikuttaa ammatillisen koulutuksen tulevaisuutta koskeviin asioihin. Uskon, että vaikuttamismahdollisuus on sekä REDUn työyhteisön että koko Pohjois-Suomen etu.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.11.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>