Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.2.2016 - 4.3.2016

Rekrytointipäivässä kohtasivat työnantaja ja opiskelija

Toripuistikon rekrytointipäivässä yhdeksän eri yrityksen edustajat kohtasivat opiskelijoita työnhaun ja työssäoppimisen merkeissä.

rekry1.jpg

Lotta Lonka ja Sisko Toratti tarjosivat työssäoppimismahdollisuutta Safarticalla.

 

Safartican Lotta Lonka oli yksi työssäoppijoita rekrytoivien yritysten edustajista. Mukana hänellä oli Lapin matkailuopistosta Safarticalla työssäoppimisjaksolla oleva Sisko Toratti.

- Safarticalla opiskelija pääsee näkemään ja kokemaan kaiken taustatyöstä asiakaspalveluun saakka. Kolmannella vuosikurssilla työssäoppiminen on jo hyvin itsenäistä ja syntyy kattava kuva mitä kaikkea tällainen matkailussa työskentely kaikkinensa on, kertoo Lonka.

Toratti on Safarticalla työssäoppimassa vasta kolmatta päivää, mutta silti hän on jo päässyt sisään toimintaan. Tarkoitus on pureutua työssäoppimisen aikana asiakaspalveluun sekä markkinointiin ja myyntiin.

- Olen tykännyt olla. Pääsin jo ensimmäiselle huskysafarillekin ja seuraavaksi alan opiskella varausjärjestelmän käyttöä, kertoo matkailuvirkailijaksi Lapin matkailuopistossa opiskeleva Toratti.

Viereisessä pöydässä työssäoppijoita odottelivat Hotelli Rantasipin Heini Ruokamo ja Jere Vikman. Työssäoppijoita tarvittiin niin keittiön ja salin puolelle kuin myös hotellin vastaanottoon.

- Tällä hetkellä meillä on tulossa kolme opiskelijaa salin puolelle ja vastaanotossa on jo kaksi, kertovat Ruokamo ja Vikman.

Heidän mukaansa opiskelijoista on suuri apu työssä ja ammatillisen kasvun huomaa työssäoppimisen aikana selvästi. Oppiminen tulee tulevaisuudessa lisääntymään työpaikoilla ja Ruokamon sekä Vikmanin mielestä se on luonnollinen ja hyvä asia.

- Ammattitaidon ohella varsinkin työelämän pelisääntöjen oppiminen on nuorelle tärkeää. Monet perusasiat, kuten työajoista kiinni pitäminen tai miten menetellään jos sairastuu, ovat osalle aivan uutta asiaa, sanoo Ruokamo.

rekry2.jpg
Hotelli Rantasipin Heini Ruokamo ja Jere Vikman hakivat työssäoppijoita ravintolaan ja vastaanottoon.

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    3.2.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>