Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 6.2.2020 - 7.3.2020

Ritarimerkkejä ansiokkaasta työurasta

REDUn kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkaselle ja erikoissuunnittelija Erkki Jääskölle luovutettiin Suomen Tasavallan Presidentin 6.12.2019 myöntämät Ritarimerkit.

DSC04287.jpg

Saija Niemelä-Pentti, Veli-Pekka Laukkanen, Erkki Jääskö ja Sakke Rantala

Veli-Pekka Laukkaselle myönnettiin Suomen Leijonan Ritarikunnan Ritarimerkki kunnianosoituksena pitkästä ja ansiokkaasta, 34-vuotisesta työurastaan. Laukkanen on kehittänyt monipuolisesti lappilaista elinkeinoelämää muun muassa erilaisissa hankkeissa toimien. Hän on osallistunut aktiivisesti EU:n rakennerahasto-ohjelmien kansalliseen valmisteluun eri ohjelmakausina. Hän on aktiivisella työvoiman- ja koulutustarpeiden ennakoinnilla ja yhteistyöllä alueviranomaisten ja koulutuksen järjestäjien kanssa vaikuttanut valtakunnallisesti Lapille kohdistuviin koulutuksen linjauksiin. Hän on laatinut vastineet opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) esityksiin ammatillisen koulutuksen vuosiopiskelijamäärän leikkauksesta ja reformin säästövaikutuksista 2017 sekä valmistellut lausunnot ammatillisen koulutuksen toimintaa ja rahoitusjärjestelmää koskeviin laki- ja asetusesityksiin.

Erkki Jääskölle luovutettiin Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan Ansioristi huomionosoituksena menestyksekkäästä 36-vuotisesta työurastaan. Hän on tehnyt ansioituneen työuran aluekehityksen ja ammatillisen koulutuksen asiantuntijatehtävissä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Hän vastaa REDUn ammatillisen koulutuksen järjestämisluvan rakenteesta, profiilista ja sisällön kehittämisestä. Hän on työskennellyt ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon edistämiseksi sekä edistänyt työssään opiskelijoiden, henkilökunnan ja lappilaisen työelämän kansainvälistä liikkuvuutta ja ammatillista osaamista. 

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDUn johtaja Saija Niemelä-Pentti sekä hallituksen puheenjohtaja Sakke Rantala luovuttivat ritarimerkit. 

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    6.2.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>