Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 5.12.2017 - 4.1.2018

Sodankylän koulutusmessujen kuulumisia

29.11.2017 otettiin ensimmäinen "Pohjoinen askel tulevaisuuteen".

Lapin koulutuskeskus REDUn (1.1.2018 alkaen) Sodankylän toimintayksikkö järjesti jo 20. kerran koulutus- ja rekrymessut. Tänä vuonna messut saivat uuden nimen; Pohjoinen askel tulevaisuuteen. Messuilla riitti kävijoitä heti kymmenestä alkaen, kun salin ovet avattiin vierailijoille. Moni tuli paikalle tutustumaan erilaisiin koulutusvaihtoehtoihin tai etsimään itselleen työpaikkaa. Myös Simerockin perustaja, festaripäällikkö Samuli "Sime" Yliaska veti yleisöä paikalle. Sime antoi nuorille avauspuheessaan vinkkejä tulevaisuutta varten. 

Messujen parissa on tehty töitä pitkin syksyä. Liiketalouden opiskelijat ovat tehneet suurimman työn messujen onnistumisen eteen. He ovat suunnitelleet messujen visuaalisen ilmeen, kutsuneet näytteilleasettajat paikalle ja hoitaneet muut käytännön asiat. Apuna ovat olleet muut opiskelijat. Muun muassa rakennusalan opiskelijat rakensivat ja pystyttivät messuseinäkkeet ja otsalaudat. Sähköalan opiskelijat huolehtivat, että virtaa riitti näytteilleasettajille. Valmistuvat lähihoitajaopiskelijat puolestaan päivystivät ensiapupisteellä messujen aikana, kun muut vuosiluokat esittelivät opintojaan messuvieraille.

Ison tapahtuman järjestäminen on samalla osaamisen hankkimista: Liiketalouden opiskelijat kerryttävät messujärjestelyjen yhteydessä osaamispisteitä merkonomin tutkintoaan varten. 

 

Teksti ja kuvat: Venla Tuoma, liiketalouden opiskelija, Sodankylän toimintayksikkö

 

 

messut1.JPG

messut2.JPG

messut5.jpg

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    5.12.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>