Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 21.5.2019 - 20.6.2019

Taitaja-kisat käynnistyivät

Taitaja2019-kilpailun ensimmäinen kisapäivä on nyt takana. REDUn joukkue kilpailee 12 kisaajan voimin kuudessa eri lajissa Joensuussa järjestettävissä ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa. Kilpailu kestää kolme päivää, ja voittajat julkistetaan torstaina 23.5.2019.

Ensimmäisenä kilpailupaikalla REDUn joukkueesta oli kokin lajissa kisaava Iida Sääskilahti. Kokkien kilpailu alkoi jo aamulla klo 7. Kilpailu aloitettiin etukäteen suunnitellulla ennakkotehtävällä, johon kuului pääruoka broilerista ja jälkiruoka.

- Kaikki meni tosi hyvin. Ainoa huomautus, jonka tuomarit minulle antoivat, oli että kevätsipulin olisi voinut kypsyttää paremmin ja kanan suolaus oli epätasainen, Iida kertoo.

- Iidan työskentely oli tosi ammattimaista ja tekniikka oli hyvä. Hän valmisti tosi kauniit annokset ja siitä tuli tuomareilta kehuja, valmentaja Maria Jaatinen kiittelee.

iida_ja_maria_www.jpg

Iida Sääskilahti ja valmentaja Maria Jaatinen ovat tyytyväisiä ensimmäiseen kilpailupäivään. 

  

Maalarin lajissa Almareeta Tuononen ja Vilma Rapakko puuhasivat monen eri tehtävän parissa. Päivä alkoi saumanauhoituksen nopeustehtävällä, jossa arvioitiin suorituksen aika ja laatu. Sen jälkeen oli vuorossa kittausta, kuullotusta ja ulkomaalausta erilaisten sisä- ja ulkopintojen parissa.

- Molemmat tytöt tekivät työskennellessään tosi siistiä jälkeä, ja pitivät työympäristönsä järjestyksessä. He keskittyivät hyvin suoritukseensa ja tekivät rauhallisesti ja maltilla hommia, valmentaja Asta Ylisuvanto kehuu.

Toiselle päivälle maalaritytöille on luvassa muun muassa tasoitukseen liittyvä nopeuskilpailu sekä tapetointia. 

vilma_www.jpg

Vilma ulkomaalaustehtävän parissa

 

Matkailun kisaajat Veera Salmela, Veera Palmu, Venla Kiiskinen ja Mari Pulkkanen suunnittelivat puolen päivän ohjelman kokousasiakkaille. Suunnitelmaan sisältyi aikataulu, kustannuslaskenta ja tarjouksen laatiminen.

- Pahin on nyt ohi, kun ensimmäinen päivä on takana, Venla huokaisee.

- Huomenna vuorossa on aktiviteettitehtävä. Siinä me olemme parhaimmillamme ja pääsemme näyttämään omat vahvuutemme, Veera Salmela iloitsee.

matkailutaitajat_www.jpg

Matkailun kilpailijat purkivat kisapäivän kokemuksia hyvillä mielin. 

 

Hymy Oravalla oli tarjoilulajissa á la carte -tehtävä, jossa tarjoiltiin alku-, pää- ja jälkiruoka. Seuraavaa kilpailupäivää varten piti myös suunnitella menukortti. Yllätystehtävänä annos piti kuvata ja tehdä siitä saatesanojen kera myyvä julkaisu sosiaaliseen mediaan.

- Pieniä huolimattomuusvirheitä tein siitä kisatilanteen jännityksestä johtuen, mutta kaiken kaikkiaan oli ihan ok päivä, Hymy tiivistää. 

Viimeisen päivän cocktailtehtävää Hymy odottaa jännityksellä. 

hymy_www.jpg

Tarjoilijat saivat yllätystehtäväksi some-julkaisun tekemisen. 

 

Vaatetusompelijoiden tehtävänä oli ommella housut jo ennakolta tiedossa olleen tehtävänannon mukaisesti. Krista Meriläinen sai housut jo hyvissä ajoin ennen kilpailuajan loppumista valmiiksi. Seuraavalle päivälle jää odottamaan housujen sovitus asiakkaalle sekä kantovälineen/säilyttimen ompelu. 

- Olen ihan tyytyväinen suoritukseeni. Toki pieniä parin millin virheitä huomasin tarkistaessani työn jälkeä, Krista kertoo. 

krista_www.jpg

Kristan tehtävänä oli ommella ulkoiluhousut. Seuraavina päivinä valmistetaan niihin sopiva kantoväline. 

 

Yrittäjyyslajin kilpailijat Hanna Rantakokko, Annika Erola ja Oliver Paadar joutuivat yllätyksen eteen. Etukäteisharjoittelu oli tehty aivan toisen tyyppisillä yritysideoilla kuin nyt tehtäväksi saatu. 

- Treenaaminen oli silti auttanut paljon, sillä huomasimme, että samat perusasiat pätevät kaiken tyyppisiin yrityksiin. Vaikka alussa jännittikin, niin päivä meni kuitenkin tosi hyvin, Annika kertoo. 

Seuraavana kisapäivänä yrittäjyysjoukkueen kehittelemä liikeidea on tarkoitus viedä asiakastestaukseen. 

- Yrittäjyysjoukkueen hyvä puoli on ryhmän selkeä tehtävänjako, valmentaja Karin Simoska kertoo.

yrittäjyystaitajat_www.jpg

Yrittäjyyslajin ensimmäinen päivä kului pitkälti suunnittelun parissa. Oliverin, Hannan ja Annikan työnjako toimii. 

 

REDU sai jo ensimmäisenä kilpailupäivänä yhden palkinnon, kun ”Taitaja2019 Huippujoukkue” -videokilpailun palkinnot jaettiin. REDUn joukkueen esittelyvideo palkittiin kolmen parhaan joukossa. Videon voit katsoa tästä linkistä!

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    21.5.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>