Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 9.5.2018 - 8.6.2018

Taitajat kisaavat Tampereella

Ammattitaidon suomenmestaruuksista kilpaillaan Tampereella 14.-17.5. järjestettävissä Taitaja2018-kisoissa. Lapin koulutuskeskus REDUsta kilpailuun on tiukkojen semifinaalien kautta raivannut tiensä viisi opiskelijaa. Lajeina ovat Kuljetuslogistiikka ja Matkailu.

DSC00184_web.jpg

 

Ajokortti vielä puuttuu mutta osaamista löytyy

Jami Pohjanen on vasta 17-vuotias, mutta ajokortin puuttumisesta huolimatta hän kilpailee jo ammattitaidon suomenmestaruuksista Kuljetuslogistiikka-lajissa. Jami harjoittelee kaupunkiliikenteessä ajamista opettajansa ja valmentajansa Jouni Mularin kanssa. Nyt hän on kolmatta kertaa liikenteessä opetuskäyttöön tarkoitetulla henkilöautolla.

Jamille kilpaileminen on tuttua jääkiekkoharrastuksen kautta, mutta yksilölajeissa hän ei ole aiemmin kilpaillut.

- Ammattitaidon kehittäminen ja uusien asioiden opetteleminen kiinnostaa kovasti. Mutta kilpaileminen ammattitaidossa on minulle vielä vähän outo asia, Jami pohtii.

- Semifinaaleissa tuntui, että jokainen kilpailutehtävä meni vähän pieleen.

Opettaja Jouni Mulari kertoo, että kilpailutehtävät ovat niin vaikeita ja monipuolisia, että ne olisivat haastavia jopa työelämästä tulevalle ammattilaiselle. 

- Aiemmin kilpailutehtävät eivät ole olleet näin laajoja, Jouni kertoo.

- Jami on tekijätyyppi ja hänellä on kyllä homma hallussa, Jouni kehuu luottavaisin mielin suojattiaan.

 

 

Matkailun pohjoisia tuulahduksia

Matkailun lajissa REDUn kisaajat ovat tyypillisesti tuoneet menestystä pohjoiseen. Viime vuonna REDUn kilpailuparit ottivat kaksoisvoiton, ja vieläpä Noora Latvakoski kruunattiin koko kisan voittajaksi, Taitajien Taitajaksi.

Tänä vuonna mitalia lähtevät kirkastamaan viime vuoden hopeamitalistit Aino Lilja ja Emilia Hoikkaniemi. Ensikertalaisina kisassa ovat mukana Cecilia Haverinen ja Veera Palmu.

- Ennen semifinaalia treenattiin tosi paljon ja nyt kisan lähestyessä lähinnä kerrataan niitä asioita, Veera kertoo.

- Ainolta ja Emilialta ollaan saatu jonkin verran vinkkejä kisaan. Heistä huomaa jo että heillä ei enää samalla tavalla jännitä kun he tietävät mistä on kyse, Cecilia miettii.

Parikilpailuna järjestettävässä matkailulajissa on tärkeää, että kisaparilla on hyvä dynamiikka ja että heidän osaamisensa täydentää toisiaan.

- Minä olen enemmän ulospäin suuntautunut, esiinnyn ja puhun mielelläni, Cecilia kertoo vahvuuksistaan.

- Minun vahvuuksiani taas ovat kirjalliset tehtävät, tekstin tuottaminen ja tarkkuus, Veera täydentää.

Matkailulajissa pohjoisen kisaajien vahvuuksina on monipuolinen työkokemus jota Lapin yrityksissä on mahdollista kartuttaa. Veera ja Cecilia ovat hankkineet työkokemusta myös muilta aloita, muun muassa kaupan ja ravintolan tehtävistä sekä rakennusalalta. Monipuolisissa työtehtävissä oppii että soprmi ei mene suuhun yllättävissäkään tilanteissa.

- Kilpailuun osallistuminen valmentaa monipuolisesti myös työelämää varten. Olo on nyt paljon ammattitaitoisempi kun taitoja on hiottu entisestään, Veera kertoo.

DSC00266_web.jpg

Veera ja Cecilia harjoittelevat ensi viikon kisaan matkailualan opetusluokassa.

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    9.5.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>