Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 9.9.2020 - 9.10.2021

Täsmäosaajia koulutuksen kautta

Kauppakeskus Minimanissa ravintolaa ja palvelutiskiä pyörittävä Kami Abdeh on syystäkin tyytyväinen. Ensimmäinen päivä aukioloa on takana, homma pyörii loistavasti ja työporukka puhaltaa yhteen hiileen. Palvelutiskin työntekijät hankittiin yhteishankintakoulutuksen kautta.

Hannu Pekkala, Kami Abdeh ja Reija Haavisto

Hannu Pekkala, Kami Abdeh ja Reija Haavisto ovat tyytyväisiä uuden palvelutiskin toimintaan ja tiimin yhteishenkeen.
 

Yhteishankintakoulutuksen avulla yritys voi rekrytoida juuri tarvitsemiaan osaajia. Hakijoista valitaan sopivimmat ja sen jälkeen heidät koulutetaan työtehtäviinsä. 

- Tähän koulutukseen oli liki sata hakijaa, joista valitsimme haastattelujen kautta sopivimmat. Aluksi koulutimme ryhmää REDUn tiloissa Jänkätiellä kuukauden verran. Siellä porukka hitsautui vahvasti yhteen ja oppi toinen toisiltaan, kouluttaja Hannu Pekkala kertoo.

Kouluttajan urakka ei suinkaan lopu vielä tähän. Pekkala jatkaa vielä uusien työntekijöiden taustatukena ja sparraajana kuukauden ajan, mukana arjen työtehtävissä. 
Työnantajat hyödyntävät vain vähän yhteishankintakoulutusta. Koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia rekrytoinnissa tai toiminnan uudistuessa ei vielä kunnolla tunneta. 

- Koulutuksen lopputulos oli aivan loistava, yrittäjä Kami Abdeh iloitsee. 

- Saimme ryhmään osaajia, mutta myös sellaisia henkilöitä, joilla ei ollut aiempaa kokemusta alalta. 

 

Reija Haavisto
Reija Haavisto löysi itselleen uuden uran rekrykoulutuksen kautta. 

 Opiskelijaryhmän yhteishenkeä kiittelee myös Reija Haavisto, joka on yksi koulutuksen kautta työllistyneistä. 

- Olen taustaltani teollinen muotoilija. Ollessani jonkin aikaa työttömänä mietin, mitä muuta voisin keksiä. Sitten tuli tämä mahdollisuus. 

- Opimme lyhyessä ajassa paljon asioita. Työskentelytavat oman työtiimin kanssa hitsautuivat yhteen ja ryhmäytyminen oli vahvaa. Ilmapiiri oli koko ajan kannustava, Reija kiittelee. 

Reija, kuten moni muukin koulutuksen suorittaneista, suunnittelee nyt tutkinnon suorittamista työn ohessa oppisopimuskoulutuksena. 

Yhteishankintakoulutus on tehokasta, sillä yli 90 prosenttia koulutuksiin osallistuneista työllistyy. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Te-palveluiden ja ely-keskuksen kanssa. 
Koulutukset toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työpaikan kanssa. Koulutuksen käynnistäminen ei vaadi isoja ryhmiä, joten se sopii myös pienille yrityksille. REDU Edu Oy huolehtii koko yhteishankintakoulutuksen prosessin suunnittelemalla ja toteuttamalla koulutuksen, huolehtimalla raportoinnista ja avustamalla rekrytoinnissa. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    9.9.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>