Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 19.9.2019 - 19.10.2019

Teollisuusmätsillä kiinni metallialan töihin

Metalliala etsii tekijöitä. Ja motivoituneet tekijät etsivät töitä, joihin voivat tarttua sopivan täsmäkoulutuksen avulla kiinni. Teollisuusmätsi on ratkaisu, joka tuo yhteen työpaikat ja oikeat tekijät.

sorvaus1_www.jpg

Teollisuusmätsi on suunniteltu ratkaisuksi metallialan työvoimapulaan. Mätsin avulla yrityksille etsitään sopivan asenteen omaavia tekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään alalla.

Työnhakijoille koulutetaan rekrykoulutuksen avulla juuri tarvittava osaaminen. Aikaisempaa osaamista ei vaadita, kunhan hallitsee perustason atk-taidot sekä omaa oikean asenteen. Kouluttautuminen tapahtuu pääosin työssä oppien. Koulutuksen jälkeen työnhakijoilla on mahdollisuus työllistyä suoraan alan yrityksiin.

- Ajatus toteutustapaan on lähtenyt siitä, että ala tarvii nopeasti työntekijöitä. Teollisuusmätsin avulla perustaidot koulutetaan nopeasti, jonka jälkeen pääsee heti käsiksi töihin. Myöhemmin on mahdollista jatkaa opiskelua vaikkapa oppisopimuksella niin halutessaan, Kari Rekilä kertoo.

 

Tällä hetkellä ensimmäisen Teollisuusmätsin avulla haetaan tekijöitä Kemijärvelle, Sodankylään ja Rovaniemelle erilaisiin metallialan yrityksiin ja työtehtäviin:

- CNC-ammattilaiseksi Noreca Oy:lle (Rovaniemi)
- CNC-sorvaajaksi Napsolle (Rovaniemi)
- Hitsausrobotiikan ammattilaiseksi Nordlift Oy:lle (Sodankylä)
- Konepajan ammattilaiseksi Kauhasen Konepaja Oy:lle (Kemijärvi)

Hakeutuminen tapahtuu TE-toimiston sivujen kautta 22.9. mennessä yllä olevien linkkien kautta. Aloitusjaksolla opiskelijat saavat kokonaiskuvan yrityksen työtehtävistä sekä siitä osaamisesta, jota yrityksessä työskenteleminen edellyttää. Aloitusjakson aikana myös selvitetään, onko ala opiskelijalle soveltuva.

Jatkossa mätsejä on tarkoitus toteuttaa lisää yrityksiltä nousseiden tarpeiden perusteella.

- Jos sinulla on osaavan henkilöstön tarvetta, niin ole yhteydessä. Mätsätään sopiva tehtävä ja henkilö ja tehdään mätsi. Saat kouluttajan tuen työpaikalle, jolloin uuden työntekijän kouluttaminen ei vie niin paljon omaa aikaasi, Kari Rekilä muistuttaa.

 

Yhteystiedot:
REDU Edu Oy
Kari Rekilä
puh. 040 715 1487

 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    19.9.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>