Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.10.2019 - 2.11.2019

Thaimaahan oppimaan

Tarjoilijaksi opiskeleva Sandra ja kokiksi opiskeleva Eetu matkustavat kuukauden ajaksi Thaimaahan. He työskentelevät viikon ajan Suomen suurlähetystössä, ja sen jälkeen paikallisessa hotellissa. Reissun mahdollistaa Opetushallituksen rahoittama ThaiGO-verkosto.

kokit thaimaa.jpg

Ammattiosaamista monikulttuurisesti

ThaiGO on Suomen ja Thaimaan välinen oppilaitosverkosto, joka aloitti toimintansa vuonna 2014 Opetushallituksen rahoittamana. Verkoston tavoitteena on kehittää ammatillista osaamista monikulttuurisessa toimintaympäristössä sekä vahvistaa opiskelijoiden ja opetushenkilöstön kansainvälisiä valmiuksia. Työssäoppimisen laadun varmennuksen ja mukana olevien oppilaitosten kansainvälisen toiminnan kehittäminen on myös tärkeä osa hanketta.

Tänä vuonna Suomesta Thaimaahan verkostoyhteistyön puitteissa matkustaa kolme kokkiopiskelijaa, kolme tarjoilijaopiskelijaa sekä kaksi opettajaa kolmesta eri oppilaitoksesta. Lapin koulutuskeskus REDUsta matkalle lähtee tarjoilijaksi opiskeleva Sandra Salminen sekä kokiksi opiskeleva Eetu Tolppanen. Heidän seurakseen lähtee opiskelijoita TAI – Turun ammatti-instituutista sekä RASEKO – Raision seudun koulutuskuntayhtymästä.

 

Oppia ja ohjelmaa Thaimaassa

Ensimmäisen viikon ajan Thaimaassa opiskelijat työskentelevät Suomen suurlähetystölle. Teemana viikon aikana on Suomen neljä vuodenaikaa, joista suurlähetystön vieraat pääsevät nauttimaan sekä ruoan että juoman merkeissä. Suomen suurlähettilään residenssissä järjestetään lounaita, illallisia ja cocktailtilaisuuksia, joissa vieraina on muun muassa suurten thaimaalaisten yritysten johtajia, diplomaatteja sekä yhteistyökumppaneita. Edustustilaisuudet ovat tarkoin suunniteltuja ja toteutettuja opiskelijoiden sekä opettajien toimesta. Raaka-aineet ja rekvisiitat teemaviikolle ovat suomalaisia ja pääosin Suomesta tuotuja. Niihin yhdistetään thaimaalaista ruokakulttuuria.

- Ensimmäinen viikko jännittää tosi paljon, Eetu ja Sandra kertovat.

- Olemme suunnitelleet ruokatuotteita sekä juomiin liittyviä tarinoita. Meidän on myös pitänyt hankkia raaka-aineita ja koristeita mukana vietäväksi. Viemme myös lappilaisia tuliaisia suurlähetystöön.

Suurlähetystöviikon jälkeen opiskelijat siirtyvät työssäoppimaan yhteistyöravintoloihin Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin. Töitä tehdään keittiöissä ja ravintoloiden salin puolella.

Lisää tietoa ThaiGo –hankkeesta löytyy täältä. 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.10.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>