Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 8.2.2021 - 10.3.2021

Tiukennamme maskilinjausta REDUssa

REDUn koronajohtoryhmä vetoaa maskien käytön sekä vastuullisen toiminnan puolesta koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

"Pidetään huolta toisistamme. Aloitetaan itsestämme." (THL) 

Lappi on ollut koronapandemian perusvaiheessa, mutta tilanne saattaa nopeasti heikentyä. Erityinen huoli on noussut viime päivien tietojen perusteella mahdollisiin virusmuunnoksiin liittyen. Jokaisen on huolehdittava siitä, että oppilaitokseen tullaan vain terveenä, maskit puettuna ja pysytään mahdollisimman paljon ns. oman ryhmän parissa. Käsihygieniasta ja turvallisuusväleistä on huolehdittava. Jokainen meistä varmasti ymmärtää, että näillä toimilla estämme suuret altistumistilanteet, varmistamme ettei riskiryhmään kuuluvat, eikä kukaan meistä sairastu. Tavoitteemme on nyt saada maskien käyttö 100%:iin myös yhteisissä tiloissa muulloin kuin ruokaillessa. Huolehdi maski kasvoillesi  ja kannusta kaveria maskin käytössä! 

Koronaviruksen leviäminen on estettävissä. REDUn koronaryhmässä on päätetty tiukentaa ohjeita. Jokaisen tulee käyttää maskia, kun olemme oppilaitosympäristössä - oppituntien lisäksi myös käytävillä liikuttaessa, ruokailuun mennessä sekä auloissa. Ja auloihin jäädään vain pakottavista syistä. Parasta on pysyä oman ryhmän kanssa oman toimialan tiloissa ja vain pakottavista syistä (ruokailu, yto, opiskeluhuollon tapaamiset) liikkua muualla mahdollisen tartunnan levittämisen estämiseksi. 

Nyt on meidän kaikkien toimittava vastuullisesti. Iso tavoitteemme on pysyä lähiopetuksessa. Meiltä siirrytään työelämässä oppimiseen kaikilla aloilla, eikä mikään työpaikka halua viruksen kantajaa työyhteisöönsä! Ja muistetaan kaikkein tärkein ohje: tule oppilaitosympäristöön vain terveenä. Jos tunnet oireita älä tule oppilaitokseen, vaan hakeudu testiin. 

Lisäksi huomioitavaa henkilöstölle: 

REDUn koronajory:ssä keskustelimme, millä tavalla voimme edistää oppilaitoksen kaikissa tiloissa maskien käyttöä. Lähdemme siitä, että yhteisen edun vuoksi meidän jokaisen meistä tulee nyt puuttua, mikäli näemme opiskelijoita ilman maskeja. Henkilökunnan edustajat käyttävät tietenkin maskeja. Tässä tarvitaan nyt yhteistä tahtoa ja tekemistä. 


REDUn koronajohtoryhmä

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    8.2.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>