Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 17.5.2017 - 16.6.2017

Toisen Taitaja-kisapäivän tunnelmia

Toinen kisapäivä Taitaja2017 ammattitaidon suomenmestaruuskisoissa sujui kisaajiltamme jo rennolla otteella kun ensimmäisen päivän pahimmasta jännityksestä oli selvitty.

noorajaulriika2_web.jpg

Ulriika ja Noora heittäytyivät antaumuksella rooleihinsa opastustehtävässään. 

 

Nauruhermoja kutkuttelivat muun muassa molemmat matkailulajin kisaparimme. Päivän tehtävänä oli suunnitella opastuskierros tai aktiviteetti arizonalaiselle opiskelijajoukolle viiteen Helsingissä sijaitsevaan kohteeseen. Aamupäivän suunnittelun jälkeen kilpailijoiden oli aika toteuttaa kierroksensa. Lapin matkailuopiston kilpailijat erottuivat edukseen iloisella ja rennolla otteellaan, joka ei jättänyt asiakkaita kylmäksi. Sekä Emilia Hoikkaniemi ja Aino Lilja että Noora Latvakoski ja Ulriika Väisänen heittäytyivät huumorilla höystetyllä ammattitaidolla tilanteeseen ja saivat asiakkaansa nauramaan ja irrottelemaan.

 

 emiliajaaino2_web.jpg

Emilian ja Ainon matkailupalvelutehtävässä asiakkaita kuljetettiin "junalla" nähtävyydestä toiseen. 

 

Varmaa suoritustaan jatkoi Janne Jakkila kuljetuslogistiikkalajissa. Lajin kisatehtävät ovat todella haastavia ja vaativat kylmähermoisuutta. Muun muassa Jannen eilen suorittama nosturitehtävä ja tänään vuorossa ollut ajotehtävä olivat niin haastavia, että usealla kilpailijalla ne jäivät suorittamatta loppuun asti. Mutta ei Jannella, jonka työskentelystä paistaa ammattimaisuus ja määrätietoisuus.

 

janne2_web.jpg

Jannen valmistautuminen kilpailutehtäviin on äärimmäisen rauhallisen ja itsevarman näköistä.  

 

Jaakko Vähäsarjan tehtävänä tänään oli käyttövesiputkistojen ja kylpyhuonekalusteiden asennus kisaympäristöönsä. Jaakko saikin päivän urakan valmiiksi ensimmäisenä putkiasennuslajin kilpailijoista ja oli siten tyytyväinen suoritukseensa.

 

jaakko2_web.jpg

 Jaakko suoriutui erittäin ripeästi toisen kilpailupäivän tehtävistään. 

 

Elina Lahtela ja Katriina Ruokanen saivat Suomi100-teemalla suunnitellut juhlapukunsa kisapäivän loppumetreillä valmiiksi. Aikataulu pukujen ompelulle oli todella tiukka ja tuotti haasteita lähes kaikille kilpailijoille. Sekä Elinalla että Katriinallakin puvun viimeistely jäi aivan viimeisille minuuteille. Huomenna vaatetusompelijoiden lajissa vuorossa on ”mystery box” -tehtävä pukuihin liittyen.

 

elina2_web.jpg

Elina sai puvun valmiiksi aivan viimeisellä minuutilla...

  

katriina2_web.jpg

...kuten myös Katriina. 

 

Anu Alatalo valmisti kondiittorilajissa kakkuja ja suklaateoksen, jonka nimi on OH100 ja aiheena lentokone. Anun erityisteemana kaikissa Suomi100-aiheisissa kisateoksissa on siivet. Anun suklaateos herätti todella paljon ihailua ja salamavalot räpsivät sen ympärillä ahneesti kisan päätyttyä. Anullakin tämän päivän päätteeksi fiilikset ovat huomattavasti paremmat kuin ensimmäisen kisapäivän jälkeen.

 

anusuklaa_web.jpg

Anun suklaateoksessa liitelee lentokone. 

 

Juuso Fofonoffin pöytäkaappi tulee viimeisenä kisapäivänä valmiiksi. Huonekalupuusepän lajissa tehtävä on todella pitkäjänteinen, sillä tuotetta valmistetaan kaikkien kolmen päivän ajan. Juuson mukaan jokaisella kisaajalla on vähän erilainen työjärjestys valmistaa kaappia, ja harjoittelussaan Juuso onkin paneutunut erityisesti vaihtoehtoisten työjärjestysten suunnitteluun.

 

juuso2_web.jpg

Juuso on tyytyväinen työnsä etenemiseen ja kotiintuomisina hänellä on näistä kisoista ainakin pöytäkaappi. 

 

Yrittäjyyslajin tyttöjä Sanni Ristimellaa, Ida Puurusta ja Linda Poikosta sen sijaan ei paljoakaan kisa-alueella ole näkynyt. Tänään he olivat Viking Linen laivalla ja jatkoivat siellä liikeideansa työstämistä, esittelyä ja asiakastestausta. Yrittäjyyslajiin kuuluu myös pikataipaleiksi kutsuttuja pieniä lisätehtäviä, ja tänään oli vuorossa muotinäytöksestä tehtävä vaatemainosvideo. Tytöt esittelivät hyvin valmistetun videonsa yleisölle kisapäivän päätteeksi.

 

yrittäjyys2_web.jpg

Yrittäjyyslajin tytöt valmistautuvat mainosvideonsa esittelyyn.  

Torstai 18.5. on Taitaja2017-kilpailun kolmas ja viimeinen kisapäivä, ja illalla suomenmestaruudet ratkeavat. Joukkueemme odottaakin jo viimeistä kisapäivää intoa puhkuen, valmiina näyttämään vielä vähän lisää ammattitaitoaan!

 

Enemmän kuvia ja videoita kilpailujoukkueemme suorituksista löytyy Edulapin Facebookista,Instagramista ja Twitteristä!

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    17.5.2017

 

Takaisin tiedotearkistoon>