Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 26.2.2019 - 31.5.2019

"Työ opettaa!"

Osaaville ja etenkin sopivan asenteen omaaville työtekijöille on kysyntää. BRP:n edustajat olivat kertomassa REDUn opiskelijoille avoimista työpaikoistaan, joihin kaivataan nyt käsipareja. Infotilaisuudet keräsivät kuulolle kymmeniä opiskelijoita kahtena peräkkäisenä päivänä. Kone- ja tuotantotekniikkaa opiskeleva Markus Sääskilahti oli yksi heistä.

sorvaus1_www.jpg

Markuksella on työn alla sorvilla tehtävä näyttötyö. Hän valmistaa annettujen mittojen muukaan oikeanlaisen akselin ja holkin, joiden tulee olla keskenään sopivia. 

 

Markus Sääskilahti opiskelee kone- ja tuotantoalan perustutkintoa nyt toista vuotta. Opinnot etenevät nopeasti, ja tavoitteena on valmistua jo ensi syksyn aikana. BRP:n avoimet työpaikat kokoonpanossa kiinnostivat häntä. 

- Suunnitelmissa on hakeutua armeijan jälkeen jatko-opintoihin konetekniikan insinööriksi. Tässä välissä olisi hyvä sauma mennä ensin oman alan töihin kerryttämään työkokemusta, Markus kertoo.

BRP:n avoimet työpaikat sopivatkin erityisen hyvin juuri Markuksen kaltaisille nuorille, joilla opinnot ovat loppusuoralla. 

- Halusimme lähestyä REDUa, koska tiesimme, että täältä voi löytyä meille osaajia, Taina De Rycke kertoo. 

- Tällä hetkellä haemme tekijöitä kokoonpanoon, runkojen valmistukseen sekä varastolle erilaisiin logistiikan tehtäviin. Jos opinnot ovat vielä hieman kesken, ne on mahdollista suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksella

- REDUsta meille on tullut myös työharjoitteluun opiskelijoita, jotka ovat saaneet harjoittelujakson jälkeen meiltä kesätöitä ja valmistuttuaan ovat työllistyneet meille kokonaan. Emme vaadi minkään tietyn alan koulutusta, vaan työ opettaa! BRP:n varastoesimies Sari Mäntyranta kertoo.

Nyt BRP hakee tyyppejä, joilla on asenne kohdillaan. Tarve on yli neljällekymmenelle työntekijälle, jotka valitaan sitä mukaa kun sopivia henkilöitä löytyy. 

 

brp_www.jpg

Taina De Rycke ja Sari Mäntyranta olivat kertomassa REDUn opiskelijoille avoimista työpaikoista BRP:llä. 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    26.2.2019

 

Takaisin tiedotearkistoon>