Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 7.12.2020 - 6.1.2022

Uudistetussa kuntosalissa treenaaminen sujuu

REDUn Jokiväylän kuntosali on kokenut totaalisen muodonmuutoksen kuluneen vuoden aikana. Hommassa on ollut mukana Liikkuva opiskelu -hanke sekä rakennus- ja pintakäsittelyalojen opiskelijoita.

Kahvakuulia ja käsipainoja telineissä.

Laaja urakka yhteistyöllä

Jokiväylä 13:ssa sijaitseva REDUn kuntosali remontoitiin täysin viimeisen vuoden aikana. Kuntosaliin on tullut lisää tilan tuntua uudistettujen pintojen, välineistön päivittämisen ja uudelleenjärjestelyjen myötä. Liikkuva opiskelu -hankkeella on ollut vahvasti sormensa pelissä remontin käyntiin saamisessa.  

- Liikkuva opiskelu ideoi salin uudistusta ja toteutti laitehankintoja, projektipäällikkö Aino Kontiosalo kertoo.

Varsinaisessa toteutuksessa suurimmassa roolissa olivat REDUn pintakäsittelyalan ja rakennusalan opiskelijat, opettajiensa Ismo Molkoselän ja Jussi Hauloksen johdolla.

- Teimme suurimman osan asioista opiskelijatyönä, ja pyrimme tarjoamaan tätä oppimisympäristönä mahdollisimman monelle eri tutkinnolle, Ismo Molkoselkä kertoo.

-Tietyissä vaiheissa käytimme ulkopuolista apua, ja teimme yhteistyötä sopimusurakoitsijoiden kanssa. Tämäkin tarjosi opiskelijoille oppimismahdollisuuden, kun verkostoiduttiin oman alan urakoitsijoihin, Ismo lisää.

Remontissa laitettiin uusiksi kuntosalin lisäksi käytävätilat, WC-osasto ja pukuhuonetilat.

- Jatkossa olisi vielä kiva uusia saunaosasto ja pesutilat, Jussi Haulos visioi.

Jussi Haulos tutkii laatoitusta.

Jussi Haulos on tyytyväinen opiskelijoiden kädenjälkeen.  

 

Tavoitteet ja aikataulut auttavat onnistumaan

Rakennusalan perustutkinto on laaja ja sisältää monipuolisia asioita, joita on opeteltava ja harjoiteltava.

- Tällaisen ison remontin toteuttaminen on siinä mielessä haastavaa, että pitää kierrättää riittävästi opiskelijoita, jotta samat opiskelijat eivät tee liikaa samaa juttua. Tämän vuoksi meillä täytyykin olla monenlaista työmaata yhtä aikaa käynnissä, Jussi kertoo.

Kun usein perusasioita harjoitellaan koulun omissa oppimisympäristöissä, tarjosi tämä urakka mahdollisuuden sijoittaa oma työ isompaan kontekstiin. Monia eri toimintoja yhdistävä urakka auttoi opiskelijoita ymmärtämään oman toiminnan merkitys kokonaisuudessa sekä tavoitteiden ja aikataulujen tärkeyden.

- Tämä oli hyvä kohde siksi, että siinä tuotettiin aidosti palvelua, eikä tehty vain simulaatioympäristössä harjoitustöitä, jotka tekemisen jälkeen laitetaan roskiin. Se asettaa työlle ihan erilaisia tavoitteita, kun tiedetään, että lopputulos menee käyttäjälle, Ismo pohtii.

- Hyvää oppimista oli myös nähdä se, miten oma työ kytkeytyy muiden töihin. Se ei ole irrallista toimintaa, vaan on hahmotettava kokonaisuuden aikataulu ja oman työn ja omien aikataulujen merkitys siinä kokonaisuudessa, hän lisää.

Kuntosaliurakassa opiskelijat pääsivät myös harjoittelemaan sellaisia ammatillisia tutkinnon osia, joita ei yleensä käytännössä ole mahdollista harjoitella. Ympäristö edellytti harvinaisempaa korkeapaineruiskulla maalaamista, ja samalla mukana olleet opiskelijat oppivat tekniikan.

- Samalla pystyimme osoittamaan, että meillä on kompetenssia tuottaa laadukasta työtä, Ismo summaa.

Ismo Molkoselkä istuu penkillä kuntosalilla.

Ismo Molkoselkä iloitsee siitä, että urakka onnistui laadukkaasti ja aikataulussa pysyttiin. 

 

 Satsaus opiskelijoiden hyvinvointiin

Remontin valmistumisen jälkeen Liikkuva opiskelu -hanke on uudelleenjärjestellyt salin välineistöä. Tilasta on tullut avarampi, joistakin vanhoista laitteista on luovuttu ja uuttakin on saatu hankittua.

- Tänne on hankittu räkki, ristikkäistalja, patjoja, kuminauhoja, voimapalloja ja keppejä. Tulossa on vielä hyppyboksi ja muuta pientä kivaa, Aino luettelee.

- Toivottavasti jatkossa liikuntaneuvojaopiskelijat voivat pitää täällä ohjausta myös niille opiskelijoille, jotka ovat olleet mukana toteuttamassa remonttia, Aino haaveilee.

Kuntosalia voivat käyttää REDUn opiskelijat ja henkilökunta. Asuntolassa asuville opiskelijoille on omia vuorojansa ja lisäksi kuka tahansa REDUn opiskelija voi tulla salille Liikkuvan opiskelun vuorolla tiistaisin klo 17-18.

- Liikkuvan opiskelun vuorolla on saatavilla ohjausta, liikuntaneuvontaa ja myös saliohjelman tekeminen onnistuu, Aino Kontiosalo kertoo.

Jussi, Ismo ja Aino tutkivat valmistunutta remonttia.
Jussi, Ismo ja Aino tarkastelevat remontin lopputulosta. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    7.12.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>