Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 6.4.2018 - 6.5.2018

Uusilla tiloilla intoa opiskeluun

REDUn Jokiväylän toimintayksikössä vietettiin uunituoreen matkailuluokan avajaisia. Luokkatila on näyte siitä mitä saadaan aikaan, kun matkailualan yritykset sekä REDUn opiskelijat eri ammattialoilta yhdistävät voimansa yhteisen tavoitteen eteen.

DSC09976_web.jpg

REDUn matkailualan, ravintola- ja catering- sekä puhtausalan opiskelijat ovat opiskelleet uusissa tiloissa Jokiväylässä kuluneen lukuvuoden muutettuaan Toripuistikosta oppilaitoksen suurimmalle kampukselle. Viimeisimpänä uudet tilat valmistuivat matkailualan opiskelijoille, kun opiskelijoiden ja työelämän yhteisponnistuksena aikaansaatu opetustila valmistui.

 

Yritysten ja oppilaitoksen tiivis yhteistyö

Matkailualan opetustilan remontoiminen lähti liikkeelle lehtori Jussi Raittimon ideasta.

- Tämä on ollut haaveena ja pitkään, ja nyt Jokiväylään muutettuamme se oli mahdollista lopultakin toteuttaa, Jussi kertoo.

- Tilan somistaminen ei olisi ollut mahdollista ilman Lapin alueen matkailualan yrityksiä, jotka käyttivät asiaan aikaa ja rahaa.

 

DSC09937_web.jpg

Idean isä Jussi Raittimo kiitteli tilan rakentamiseen osallistuneita opiskelijoita ja yhteistyöyrityksiä. 

 

Luokan kalusteina on hyödynnetty Toripuistikon vanhoja kalusteita tuoreiksi tuunattuina. Tuolit päällystettiin tilaan sopivaksi, ja luokkapöydät pinnoitettiin matkailuaiheisilla kuvatulosteilla yritysyhteistyössä.

Uudistuneessa ammatillisessa koulutuksessa työelämän ja oppilaitoksen välinen yhteistyö on entistä tiiviimpää, ja luokkatilan sisustaminen yhteistyössä on tästä yhteistyöstä loistava käyntikortti. Yritysten antaman panostuksen lisäksi tilan rakentamiseen osallistui iso joukko REDUn opiskelijoita muilta ammattialoilta kuten rakennus-, pintakäsittely- ja sähköalalta.

- Toivottavasti tulevaisuudessakin tehdään tällaista yhteistyötä eri tutkintojen välillä yhteisen tavoitteen eteen, pintakäsittelyalan lehtori Ismo Molkoselkä toteaa.

- Tämä on oiva esimerkki siitä, että luokan ei ole pakko näyttää luokalta. Lisäksi saimme loistavan kontaktin eri alojen opintoihin yhteisen projektin kautta.

 

DSC09958_web.jpg

DSC09952_web.jpg

DSC09968_web.jpg

 

Motivaatiota opiskeluun viihtyisillä tiloilla

Matkailualan opiskelijat Natan Biton, Siiri Välitalo ja Milja Oksavaara ovat muiden opiskelijoiden tavoin innoissaan uudesta tilasta.

- Onhan tämä tosi viihtyisä tila, Natan miettii.

- Lisäksi täällä on hienosti uutta tekniikkaa, kuten videotykki ja kaiuttimet, Siiri kertoo.

Kolmikko on vakuuttunut siitä, että tilan viihtyisyys lisää motivaatiota opiskella ja auttaa omalta osaltaan viihtymään oppitunneilla. Myös muualla opiskeleville kavereille on tullut kerrottua siitä, kuinka hieno opiskeluympäristö heille on valmistunut.

 

DSC09988_web.jpg

Matkailualan opiskelijat Natan, Siiri ja Milja ovat tyytyväisiä uuteen luokkatilaan ja uskovat, että se lisää entisestään kiinnostusta matkailualan opiskeluun. 

 

Ravintola- ja cateringalalle kokonaan uusi siipi

Matkailualan opiskelijoiden lisäksi upouusista tiloista ovat jo viime syksystä lähtien saaneet nauttia ravintola- ja cateringalan sekä puhtausalan opiskelijat. Heille on rakennettu kokonaan uusi siipi opetuskeittiöineen, tarjoilu- ja baariluokkineen.

Noora Waara ja Rosa Coste ovat harjoittelemassa tarjoilulajin Pohjoismaiden mestaruuskisaa varten. Noora harjoittelee päärynän liekittämistä opettajiensa Marja-Liisa Ollikaisen ja Mari Murtolan opastaessa vieressä.

 

DSC09902_web.jpg

Rosa ja Noora harjoittelevat kilpailua varten uusissa ravintola- ja cateringalan opetustiloissa. 

 

Toisessa päädyssä opetuskeittiötilaa valmistaudutaan myös kisakoitokseen. Kokkiopiskelijoiden suomenmestaruuskilpailuun Turkuun on lähdössä Maria Jaatisen valmennuksessa oleva kisapari. 

 

DSC09915_web.jpg

"Uudet tilat ovat olleet erittäin toimivat", Maria Jaatinen kertoo.

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    6.4.2018

 

Takaisin tiedotearkistoon>