Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 11.12.2020 - 10.1.2022

Uutta virtaa autoalalle

REDUn autoalan koulutus kehittyy hurjaa vauhtia, kun sähköinen autoilu ottaa enemmän jalansijaa. Opetuskäyttöön saatiinkin nyt ihan pakasta vedetty sähköauto.

Automyyjä Heikki Ylitalo esittelee sähköauton ominaisuuksia. Hannu Uimaniemi ja Vesa-Matti Ruismäki katsovat auton edessä.

Heikki Ylitalo esittelee Hannu Uimaniemelle ja Vesa-Matti Ruismäelle sähköauton ominaisuuksia ja käyttöönottoa. 

 

REDUn autoalan opetukseen saatiin uutta materiaalia, kun Ekologisen autoilun oppimisympäristön kehittämishankkeen puitteissa otettiin vastaan aivan tuliterä sähköauto opetuskäyttöön. Hankkeen ansiosta REDUn autoalan oppimisympäristöä on kehitetty ja sinne on hankittu muutakin nykyaikaista opetusvälineistöä. Sähköauto oli välineistöstä ehkä juuri se odotetuin.  

 Huyndai Kona -sähköauton luovutti Wetterillä automyyjä Heikki Ylitalo. Hän iloitsi siitä, että yhdessä oppilaitoksen kanssa kehitetään osaamista sähköautoista, niiden huoltamisesta ja korjaamisesta. 

 - Me ollaan Wetterillä todella tyytyväisiä siitä, että päästään mukaan tällaiseen yhteistyöhön ja saadaan siitä molemminpuolista hyötyä. Tämä sähköinen autoilu on tulevaisuutta, ja se muuttaa auton huoltamisenkin ihan eri näkökulmaan. Me halutaan tukea sitä, että uusia kavereita saadaan mukaan hommiin. 

 Yhteistyötä on luvassa muun muassa yhteisissä koulutuksissa, joita maahantuoja järjestää. Samoihin koulutuksiin Wetterin henkilöstön kanssa tulee pääsemään myös REDUn porukka. 

 

Sähköauton konepelti on auki ja moottoritila näkyy.
REDUn väkeä tullaan kouluttamaan sähköautojen huoltoon ja korjaamiseen yhdessä Wetterin henkilökunnan kanssa.

 

 Autoa olivat vastaanottamassa REDUn puolesta toimialapäällikkö Hannu Uimaniemi ja projektipäällikkö Vesa-Matti Ruismäki Ekologisen autoilun oppimisympäristön kehittämishankkeesta. 

 - Hankkeessa on kehitetty sähköisten ajoneuvojen oppimisympäristöä. Sähköauton lisäksi on hankittu muun muassa erilaista nostimia sekä kameroiden ja tutkien kalibrointilaitteisto. Tulossa on vielä mm. testereitä ja muuta sähkötekniikkaan liittyvää opetusvälineistöä, Vesa-Matti kertoo. 

- Tämä hanke parantaa edellytyksiämme ajantasaisen koulutuksen antamiseen, kun meillä on viimeisintä kalustoa käytettävissä omasta takaa. Opiskelijat voivat tutkia ja perehtyä sekä tehdä harjoituksia sähköautojen tekniikkaan liittyen käytännön tehtävissä opiskeluiden aikana omaa kalustoamme hyödyntäen, Hannu Uimaniemi toteaa. 

 
Heikki Ylitalo, Vesa-Matti Ruismäki ja Hannu Uimaniemi peukut pystyssä auton ympärillä.
Heikki Ylitalo, Vesa-Matti Ruismäki ja Hannu Uimaniemi iloitsevat uusista yhteistyön mahdollisuuksista. 


Vuoden vaihteessa välineistöön on tulossa vielä täydennystä, kun koululle hankitaan lunastuskuntoinen hybridiauto, joka kunnostetaan opiskelijatyönä. Sähkö- ja hybridiautoihin liittyvää osaamista vie eteenpäin REDUssa alkanut Tuunattua osaamista tulevaisuuden teille ja autoille (TOTTA) -hanke. Sen painopisteenä on kehittää koulutusta ja siihen liittyvää osaamista tulevaisuuden tarpeisiin vastaavaksi.  

 
Ekologisen autoilun oppimisympäristön kehittämishanke on EU-rahoitteinen (EAKR-rahastosta) ja rahoittajana toimii Lapin Liitto. Lisätietoa hankkeesta. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    11.12.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>