Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 18.5.2016 - 17.6.2016

Vaatetusompelijat Hemmilän mallistoa luomassa

Lapin ammattiopiston vaatetusompelijat ja vaatesuunnitelija Onerva Hemmilä yhdistivät voimansa. Näin syntyi upea mallisto, joka oli toukokuussa esillä Lapin pääkirjastolla.

1.jpg

Ulrika Särkioja esittelee valmistamaansa ja Onerva Hemmilän suunnittelemaa asukokonaisuutta.

Aloite yhteistyöhön tuli Hemmilältä, joka suunnittelema esillä ollut mallisto on. Hän näkee vaatetusalan koulutuksen tärkeänä Lapissa ja on ennenkin tehnyt alan opetuksen kanssa töitä muun muassa ottamalla työssäoppijoita yritykseensä Lapin ammattiopistolta.

- Suunnittelin malliston ja kävin esittelemässä sitä ammattiopiston vaatetusalan opettajille ja opiskelijoille. Sain heti innostuneen vastaanoton ja näin työ lähti etenemään, kertoo Hemmilä malliston alkuvaiheista.

Opiskelijat valmistivat Hemmilän suunnittelun pohjalta asujen kaavat ja tämän jälkeen prototyypit. Hemmilän kanssa sovittujen muutosten jälkeen malliston ensikappaleet näkivät päivänvalon. Nyt mallisto on menossa jo tuotantoon ja jokainen malliston kokonaisuus kantaa ompelijansa nimeä. Yksi niistä on Ulrica, joka sai nimensä valmistajansa, vaatetusalan opiskelijan Ulrica Särkiojan mukaan.

- Tämä oli mielenkiintoinen ja hieman erilainen projekti varsinkin, kun mallisto oli suunniteltu hieman isompikokoisille käyttäjille, kertoo Ulrica Särkioja.

- Mukava oli kyllä tehdä ja nähdä myös tämä lopputulos!

Näyttelyssä olivat kattavasti esillä malliston suunnittelun ja toteutuksen eri vaiheet, joten näyttelyvieraat pääsivät hyvin perille siitä millaisia työvaiheita vaatesuunnittelu ja malliston valmistuminen pitää sisällään.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Kirjoittanut Petteri Nissinen
Julkaistu    18.5.2016

 

Takaisin tiedotearkistoon>