Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 8.12.2020 - 5.1.2021

Valmentaudu verkossa ammatilliseen koulutukseen ja työelämään

Ammatillisiin opintoihin pääsee nyt kiinni verkon kautta. REDU tarjoaa kokonaan verkko-opintoina kahta opintokokonaisuutta Ammatilliseen koulutukseen valmentavista VALMA-opinnoista.

poika_tietokoneella.jpeg

Verkko-opintoina tammikuussa 2021 alkaen on tarjolla opintokokonaisuudet Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen (10 osp) sekä Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen (10-20 osp).

Verkko-opintojen tarkoituksena on auttaa etenkin pitkien etäisyyksien päässä olevia henkilöitä löytämään oma polkunsa koulutukseen tai työelämään. Koulutukset sopivat ammatinvalintaa pohtiville ja työelämävalmiuksia tarvitseville. Koulutuksen jälkeen opiskelija voi hakeutua ammatillisiin koulutuksiin, oppisopimuskoulutukseen, valmentaviin koulutuksiin, työkokeiluun tai työelämään.

- Täysin verkossa toteutettavat opinnot palvelevat koko Lapin alueella. Viime kevään perusteella olemme havainneet, että etenkin sellaiset henkilöt, joilla on vaikeuksia ryhmässä toimimisessa, ovat loistaneet verkko-opinnoissa, pedagoginen päällikkö Riitta Karusaari toteaa.

Koulutuksiin kuuluu kerran viikossa toteutettava yhteinen Teams-tapaaminen ja loppuviikko on itsenäistä opiskelua, työelämään tutustumista ja tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintojen alussa, ja loppuvaiheessa jokaiselle laaditaan jatkosuunnitelma. Haku verkko-opintoihin osoitteessa www.redu.fi/koulutuskalenteri.

Lisätietoja opinnoista: sari.sulasalmi@redu.fi 

Haku ja lisätiedot:

VALMA - Ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiuksien hankkiminen

VALMA- Osallisuuden ja käytännön taitojen vahvistaminen

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    8.12.2020

 

Takaisin tiedotearkistoon>