Lapin koulutuskeskus REDU


Tiedotearkisto: 

Julkaisuaika oli 3.3.2021 - 7.4.2021

Yhteishakua pidennetään 7.4. asti

Yhteishakua perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin jatketaan koronavirustilanteesta johtuen. Kevään 2021 yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen sekä haut perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin ja vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen päättyvät 7.4.2021 klo 15.

-Juuri nyt käynnissä oleva yhteishaku on historiallinen. Oppivelvollisuusuudistuksen myötä yhteishaku koskee ensimmäistä kertaa aivan jokaista peruskoulun päättävää nuorta, kun kaikki ysiluokkalaiset jatkavat peruskoulusta ammatilliseen koulutukseen, lukioon tai esimerkiksi kymppiluokalle, sanoo opetusministeri Jussi Saramo.

- Me haluamme varmistaa, että jokainen nuori saa tähän historialliseen yhteishakuun kaiken tarvitsemansa tuen ja ohjauksen. Tämän vuoksi olemme päättäneet pidentää yhteishakua jatkumaan 7.4. asti niin, että lähiopetukseen ehditään palata ennen yhteishaun loppua ja omia hakuvaihtoehtoja on mahdollista käydä läpi oman koulun opinto-ohjaajan kanssa etäopetusjakson jälkeen, ministeri jatkaa.

Oppivelvollisuuteen liittyvä hakeutumisvelvoite tuli voimaan vuoden 2021 alusta lukien. Hakeutumisvelvoite vaikuttaa käytännössä niihin nuoriin, jotka keväällä 2021 ovat perusopetuksen 9. luokalla (pääosin vuonna 2005 syntyneet). Oppivelvollisen on hakeuduttava ennen perusopetuksen viimeisen vuosiluokan päättymistä toisen asteen koulutukseen, nivelvaiheen koulutukseen tai muuhun oppivelvollisuuden piiriin kuuluvaan koulutukseen.

REDUn tarjonta yhteishaussa löytyy täältä. 

 

Kirjoittanut Henna Jokinen
Julkaistu    3.3.2021

 

Takaisin tiedotearkistoon>