header image header image

Maailma on askeleen päässä – The world is one step away

Kansainvälisyys on läsnä paikasta riippumatta

Kansainväliset oppimisympäristöt -polulla hankit osaamista työskentelemällä oman alasi kotimaan kansainvälisissä työpaikoissa tai Euroopassa ja laajemminkin. Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö vahvistaa valmiuksiasi toimia monikulttuurisissa tiimeissä ja  työyhteisöissä. Näitä valmiuksia tarvitset yhä kansainvälisemmäksi muuttuvassa maailmassa.

Saat osaamista toimia monikulttuurisissa tilanteissa arjessa ja työssä sekä opit ymmärtämään kulttuurien eroavaisuuksia – matkallasi avarakatseiseksi maailmankansalaiseksi.

Kotimaani on kansainvälinen 

Kotimaan työelämä tarvitsee ammattiosaajia, joilla on kansainvälistä osaamista ja kansainvälisyystaitoja. Voit hankkia osaamista kotikansainvälisissä oman alasi työpaikoissa tai muissa arkeen ja opiskeluun liittyvissä monikulttuurisissa tilanteissa. Kehität taitojasi toimia kansainvälisten asiakkaiden kanssa tai monikulttuurisissa työyhteisöissä. Samalla kielitaitosi kehittyy – huomaat suoriutuvasi tehtävistä ja arjen vuorovaikutustilanteista!

Hankit kansainvälistä osaamista kotikansainvälistymällä:
• erilaisissa kotimaan työelämäyhteyksissä
• kotimaan kansainvälisillä työpaikoilla
• kv-tutorina / alumnina saapuvalle kansainväliselle opiskelijalle tai opiskelijakaverina uudessa kotimaassaan opiskelevalle
• kieliopinnoissasi
• kansainvälisissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa
• kansainvälisissä virtuaalioppimisympäristöissä, mm. eTwinning

Osaamista yli rajojen

Opintojesi aikana voit hankkia osaamista ulkomaan työpaikoilla kunkin maan koulutus- ja työkulttuurin mukaisesti. Ulkomaanjaksosi suunnittelet aina osana henkilökohtaista HOKSia yhteistyössä ohjaajasi kanssa. Jakson pituus ja asettamasi tavoitteet perustuvat tutkinnon ammattitaitovaatimuksiin ja osaamitavoitteisiin.

Kehität ammatillista osaamistasi autenttisessa kansainvälisessä työ- tai opiskeluympäristössä. Samalla myös vuorovaikutustaitosi ja kielitaitosi kehittyvät. Opit toimimaan itsenäisesti arjen tilanteissa. Käytät digitaalisia välineitä ja sovelluksia yhteydenpitoon kotimaan ohjaajaan ja oppilaitokseen.

Maailma on minun, maailma on sinun. Maailma on tehty meitä varten.

-Haloo Helsinki!-

redu-vaaka300.png

lapinamk300.jpg

LAY300.jpg

elykeskus300.gif